Annonce
Vestjylland

Her kan du indstille en Gjæw Vestjyde

På Landbobankens generalforsamling i begyndelsen af 2019 blev der vanen tro uddelt priser til årets Gjæwe Vestjyder. På billedet er det vinderne sammen med chefredaktør Gudrun Pedersen (nummer to fra venstre) og Landbobankens adm. direktør John Fisker (yderst til højre). De Gjæve Vestjyder er fra venstre: Bodil Stubkjær Jensen fra Lønborg, Henrik Bjerg fra Stadil, Nikolaj Rørbæk de Place fra Rækker Mølle, Bodil Schmidt fra Kloster, Niels Kornberg fra Ringkøbing og Hans Christian Vad fra Herborg. Foto: Jørgen Kirk
Her er formularen til at indstille en person til "Gjæwe Vestjyder 2020".

Ringkøbing-Skjern: Vestjylland er kendt for sit rige foreningsliv - og dermed også for de mange frivilliges indsats i foreninger, byer og alle mulige sammenhænge. Det er grunden til, at Ringkjøbing Landbobank og Dagbladet Ringkøbing-Skjern hvert år uddeler prisen En Gjæw Vestjyde til mennesker, der udfører et ulønnet arbejde til gavn for andre, eller som gennem en særlig indsats har gjort sin egn eller by kendt.

Med prisen En Gjæw Vestjyde følger et synligt bevis i form af en vase, der måske kan finde plads på kaminhylden derhjemme - samt et rejselegat på 10.000 kr. som en påskønnelse for det store, frivillige arbejde, de har udført.

I 2020 finder hæderen sted den 4. marts i Rofi-Centret.

Men før vi kommer så langt, er det jo nødvendigt med en stribe indstillinger fra foreningslivet i de seks områder; Ringkøbing, Skjern, Tarm, Hvide Sande, Ulfborg og Videbæk/Spjald.

Hvis du kender en mand eller kvinde, som du mener har gjort sig fortjent til hæderen, kan du indskrive din begrundelse i formularen herunder.

Sidste frist for at indstille er 26. januar.

Annonce

Indstilling af en Gjæw Vestjyde 2020:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce