Annonce
Skjern

Her finder du fem vilde orkidé-arter: Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle står i fuldt flor lige nu

Maj-gøgeurt  og den hvide bukkeblad i Bjørnemosen. Privatfoto.
Annonce

Skjern: Trænger du til frisk luft og noget smukt for øjnene at kigge på?

Så har Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling et godt tip: Tag på udflugt til Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle. Her finder du ikke færre end fem vilde orkidéarter og mange andre vilde blomster i fuldt flor.

- Der findes ikke smukkere og frodigere blomstereng i hele kommunen, lover Tage Madsen, der passer Bjørnemosen sammen med DN-bestyrelseskollegaen Kristian Pedersen og Ringkøbing-Skjern Museums naturplejelaug.

DN Ringkøbing-Skjern havde egentlig planlagt en udflugt til Bjørnemosen på Vilde Blomsters Dag den 14. juni, men måtte aflyse på grund af corona-epidemien.

- Men vi opfordrer alle til at tage en tur på egen hånd til Bjørnemosen, hvor orkidéengen står i fuldt flor. Der findes fem orkidéarter i Børnemosen; koralrod, kødfarvet gøgeurt, maj-gøgeurt, ægbladet fliglæbe og plettet gøgeurt, og dertil ses et væld af andre engplanter. Også bredderne af den lille bæk, der løber gennem Bjørnemosen, står frodige med vilde blomster og planter.

Som om det ikke var nok, byder Bjørnemosens skov og krat netop nu på et vidunderligt kor af sangfugle - blandt andet bogfinke, gulspurv, tornsanger, løvsanger og solsort.

Spange og stier gør det let at færdes i mosen; der finde borde-bænke for enden af en spang og ved Rakkerhuset, som stien gennem Bjørnemosen fører forbi, så det er oplagt at tage kaffe og madpakke med.

Bjørnemosen ejes af DN Ringkøbing-Skjern via Danmarks Naturfond, og er fredet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce