Annonce
Rejser

Her finder du Danmarks svar på "big five"

En flok på omkring 50 vilde heste lever på Sydlangeland med minimal menneskelig indblanding. Foto: Jørgen Outzen/arkivfoto
Annonce

Bison, kronhjort, vild hest, havørn, spættet sæl.

Måske Danmarks svar på safarituristernes "big five": Løve, elefant, bøffel, næsehorn og leopard, som oprindeligt var østafrikanske jægeres farligste dyr at jage.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan man se, hvor der venter store naturoplevelser med de nævnte dyr. Hvis man "jagter" dem alle på sommerferien i Danmark, kommer man på opdagelse i skov, åbent land og langs kysterne.

Vilde heste af racen exmoor-pony finder man for eksempel på Sydlangeland, hvor omkring 50 dyr klarer sig med minimal menneskelig indblanding. De hårdføre heste kan også ses i Skinbjerglund og Lindeborg Ådal nord for Rold Skov og på halvøen Ulvshale på Møn.

Den europæiske bison kan ses på Bornholm, og en stor bestand af kronhjort findes ved Oksbøl i Vestjylland. Havørnen, Nordeuropas største rovfugl, kan især spottes på Lolland, Falster, Møn, Midt- og Sydsjælland og Sydfyn. Det samme gælder spættet sæl, som holder til ikke mindst ved Avnøs kyster. På en god dag kan der ligge over 150 sæler på stenene i fjorden.

Læs mere på nst.dk/safari, hvor man ud fra kort kan se, hvor de omtalte dyr kan betragtes. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce