Tarm

Her er spinningcyklerne med kommunens bedste udsigt

Silas Møller, Mette Møller og Marcella Heerseler behøver ikke køre rundt i landskabet for at få en smuk udsigt på cykelturen. Foto: Christian Munk
Hjertestien ved Bork Havn har fået sin sjette station med motionsredskaber.

Bork: Selvom cyklerne ikke rører sig ud af flækken, så har vinden stadig godt fat i håret på Marcella Heeseler, Mette Møller og hendes søn Silas.

Det er en blæsende forårsdag på hjertestien ved Bork Havn, og de tre er sammen med Birthe Høst og Mette Møllers datter Nya ude at inspicere den nyeste tilføjelse til den sunde rute langs fjorden.

Tre spinningcykler af solidt metal er stillet op med udsyn over fjorden, omkranset af fyrretræer. Det er utvivlsomt noget andet end et svedfyldt lokale i et fitnesscenter med dunkende høj musik.

Videoen er produceret af Birthe Høst til Det gode liv i Naturens Rige.

Sund på seks stationer

Cyklerne er blot de nyeste af en række motionsredskaber på hjertestien ved Bork Havn. Langs en strækning på en kilometer langs fjorden nordøst for havnen er der nu seks forskellige stationer med træningsudstyr, som forbipasserende kan gøre brug af.

Birthe Høst, der har sørget for at skaffe midlerne til redskaberne langs hjertestien, er glad for, at både lokale og turister nu har endnu en mulighed for at få rørt sig på ruten. Og de nye spinningcykler skal nok blive brugt, er hun sikker på.

- Der er altid nogen på stien, uanset om man kommer her tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Og nogle af de andre redskaber er allerede blevet slidt op og repareret igen, fordi folk er gode til at bruge dem, siger Birthe Høst.

Hjertestien blev anlagt for fem-seks år siden på en eksisterende fjordsti og er i alt 2,4 kilometer lang.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce