Hvide Sande

Her er Ringkøbing-Skjerns reneste badevand: To lokale strande i top 25 på national liste

Badevandet er lige nu koldt, men særlig rent ved Nr. Lyngvig og Sidselbjerg. Dermed ligger to af Ringkøbing-Skjerns seks Blå Flag-strande med på en national top 25. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vandkvaliteten er helt i top på to strande i Ringkøbing-Skjern, viser opgørelse fra Friluftsrådet. Strandene ligger blandt landets 25 bedste. Der er til gengæld ikke blevet plads til kommunens to strande med livreddere.

Vestkysten: Det kan godt være, at badevandet i Vesterhavet i øjeblikket har gåsehuds-temperatur.

Men er man til det kolde gys, så får man Ringkøbing-Skjerns bedste vandkvalitet, hvis man hopper i havet på Nr. Lyngvig Strand ved fyrtårnet eller på Sidselsbjerg Strand. Det viser Friluftsrådets liste over de 25 Blå Flag-strande i landet, der har det reneste badevand.

Øverst på listen ligger Udbyhøj Strand nord for Randers. På en 11.-plads finder man Nr. Lyngvig Strand, mens Sidselbjerg Strand snupper plads nummer 22. Lemvig Kommune har hele tre strande med i top 25.

For at komme i betragtning, skal der i løbet af badesæsonen være taget mindst ti prøver af badevandet, hvor der bliver tjekket for kolibakterier og enterokokker. Og her gælder det om at score lave tal for at få en høj placering på listen.

Danmark er ifølge Friluftsrådet kendt for at have en høj badevandskvalitet sammenlignet med vores nabolande. I år flager 197 strande rundt om i Danmark med det blå flag. Det blå flag betyder - udover god vandkvalitet - også at der er førstehjælpsudstyr, mobildækning, natur- og miljøformidlingsaktiviteter samt affalds- og toiletfaciliteter på stranden.

Ringkøbing-Skjern har seks strande med det Blå Flag. Udover de to fra listen over det bedste badevand, er der strandene i Ringkøbing, Vedersø Klit og de to livredderstrande i Hvide Sande og Søndervig.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

Videbæk For abonnenter

Videbæk-træer ødelægger kloakken - nu bliver de 'sultet væk'

Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Annonce