Annonce
Hvide Sande

Her er Ringkøbing-Skjerns reneste badevand: To lokale strande i top 25 på national liste

Badevandet er lige nu koldt, men særlig rent ved Nr. Lyngvig og Sidselbjerg. Dermed ligger to af Ringkøbing-Skjerns seks Blå Flag-strande med på en national top 25. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vandkvaliteten er helt i top på to strande i Ringkøbing-Skjern, viser opgørelse fra Friluftsrådet. Strandene ligger blandt landets 25 bedste. Der er til gengæld ikke blevet plads til kommunens to strande med livreddere.

Vestkysten: Det kan godt være, at badevandet i Vesterhavet i øjeblikket har gåsehuds-temperatur.

Men er man til det kolde gys, så får man Ringkøbing-Skjerns bedste vandkvalitet, hvis man hopper i havet på Nr. Lyngvig Strand ved fyrtårnet eller på Sidselsbjerg Strand. Det viser Friluftsrådets liste over de 25 Blå Flag-strande i landet, der har det reneste badevand.

Øverst på listen ligger Udbyhøj Strand nord for Randers. På en 11.-plads finder man Nr. Lyngvig Strand, mens Sidselbjerg Strand snupper plads nummer 22. Lemvig Kommune har hele tre strande med i top 25.

For at komme i betragtning, skal der i løbet af badesæsonen være taget mindst ti prøver af badevandet, hvor der bliver tjekket for kolibakterier og enterokokker. Og her gælder det om at score lave tal for at få en høj placering på listen.

Danmark er ifølge Friluftsrådet kendt for at have en høj badevandskvalitet sammenlignet med vores nabolande. I år flager 197 strande rundt om i Danmark med det blå flag. Det blå flag betyder - udover god vandkvalitet - også at der er førstehjælpsudstyr, mobildækning, natur- og miljøformidlingsaktiviteter samt affalds- og toiletfaciliteter på stranden.

Ringkøbing-Skjern har seks strande med det Blå Flag. Udover de to fra listen over det bedste badevand, er der strandene i Ringkøbing, Vedersø Klit og de to livredderstrande i Hvide Sande og Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce