Annonce
Ringkøbing-Skjern

Her er medlemmerne af skole-udvalg: - Jeg forventer ikke, vi kan blive enige om alt

Trine Ørskov (S) er formand for det nye udvalg, der skal komme med forslag til, hvordan den fremtidige skolestruktur skal se ud. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Nu går arbejdet i gang med at finde den nye skolestruktur for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Det første møde er blevet holdt i det nye udvalg, der skal kigge på skolestrukturen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Faldende børnetal presser skolerne og gør driften dyr. Derfor besluttede byrådet i oktober at nedsætte et skolestrukturudvalg.

Udvalget består af følgende medlemmer: Trine Ørskov (formand for udvalget og formand for børne- og familieudvalget), Bjarne Svendsen (medlem af BFU), Hanne Simonsen (medlem af BFU), Niels Rasmussen (byrådspolitiker), Torben Hjøllund Mortensen (Landdistriktsrådet), Niklas Stentoft (Ungerådet), Torben Friis Svendsen (leder af Skolelederforeningen), Frederik Røgen Noesgaard (udpeget af Danmarks Lærerforenings lokalkreds), Henrik Jensen (forældrerepræsentant), Kirsten Busk (udpeget af Danmarks Lærerforenings lokalkreds), Sara Jørgensen (forældrerepræsentant) og Marianne Kipker (udpeget af Skolelederforeningen).

Annonce

Skole for færre penge

Frem til september skal udvalget undersøge, hvordan den fremtidige skolestruktur kan se ud. De skal også kigge på konsekvenserne for dagtilbud, det specialiserede område, og for tosprogede elever. Det handler altså ikke kun om, hvorvidt små skoler skal nedlægges, men udvalget skal også beskrive fordele og ulemper ved at ændre på strukturen i de byer, hvor der er flere end en skole.

Grunden til udvalget opgave er simpel: økonomi. På skoleområdet skal der findes besparelser for to millioner kroner i 2021 og fire millioner kroner om året fra og med 2022. Udvalget er rådgivende, og i sidste ende er det byrådet, der får ansvaret for at træffe de endelige beslutninger om eventuelle skolelukninger, -sammenlægninger eller ændringer i ledelsesstrukturen, så nogle skoler bliver til afdelingsskoler under andre skoler. Ændringerne skal træde i kraft fra skoleåret 2021/2022.

- Vi skal komme med forslag til, hvordan vi får en bedre folkeskole for lidt færre penge. Og det tror jeg også godt, at vi kan, siger Trine Ørskov (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg forventer ikke, at vi kan blive enige om alting, for udvalgsmedlemmerne repræsenterer mange forskellige meninger om den bedste folkeskole - og om den bedste geografiske placering af skolerne. Men jeg forventer, at vi kan få alle gode forslag i spil, så vi kan præsentere en række forslag og pege på, hvilke konsekvenser de enkelte forslag forventes at få og derved give byrådet det bedst mulige grundlag at træffe en beslutning ud fra, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce