Hvide Sande

Her er Energiklagenævnets afvisning

Husejer Finn Torslow har ikke en "væsentlig og individuel" interesse i kystmøllerne. Derfor kan han ikke klage over placeringen af møllerne, fastlår Energiklagenævnet. Foto: Jørgen Kirk

Energiklagenævnet fastslår, at almindelige husejere ikke er berettiget til at klage over de kystnære møllers placering.

Vestkysten: Selv om energiklagenævnet anerkender, at Finn Torslow og andre husejeres udsigt bliver påvirket af de 20 kystnære vindmøller, der udgør Vesterhav Syd-projektet, så vil påvirkningen være den samme for alle områdets beboere, og derfor har de ikke en særskilt og væsentlig interesse i projektet lyder konklusionen.

"Påvirkningen af opførelsens af havvindmølleparken Vesterhav Syd vil således som udgangspunkt have den samme betydning for alle beboere i området ved Holmsland Klit med udsigt til havvindmøllerne. Det vil sige en stor og afvekslende kreds af personer i en afstand af minimum 4,2 kilometer", hedder det i afvisningen af Finn Torslows klage.

Dermed hjælper det altså ikke noget, at Finn Torslows advokat argumenterer for, at han som husejer har en væsentlig og individuel interesse, fordi hans ejendom ligger på en klittop med havudsigt med matrikelgrænse ud til Vesterhavet og er placeret i et fredet landskab, og at møllerne både vil få konsekvenser for herlighedsværdien og handelsværdien.

Nævnet henviser i øvrigt til en tidligere praksis, hvor det fremgår, at:

"Det store antal berørte personer bevirker således en sådan udtynding af den enkeltes interesse, at den falder under væsentlighedstærsklen sammenholdt med, at opførelsen af havvindmølleparken vil have betydning for en stor afvekslende og svært identificerbar kreds af beboere i og brugere af området," lyder det.

Til gengæld har energiselskabet Vattenfall, som skal opføre de 20 møller i Vesterhav Syd-parken, alene væsentlig og individuel interesse, skriver Energiklagenævnet.

0/0
Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Hvide Sande

Opråb til politikerne: Fik nej til soppebassin på stranden - så kom de kystnære møller

112

Ejendom i Søndervig ramt af hærværk