Annonce
Hvide Sande

Her er Energiklagenævnets afvisning

Husejer Finn Torslow har ikke en "væsentlig og individuel" interesse i kystmøllerne. Derfor kan han ikke klage over placeringen af møllerne, fastlår Energiklagenævnet. Foto: Jørgen Kirk

Energiklagenævnet fastslår, at almindelige husejere ikke er berettiget til at klage over de kystnære møllers placering.

Vestkysten: Selv om energiklagenævnet anerkender, at Finn Torslow og andre husejeres udsigt bliver påvirket af de 20 kystnære vindmøller, der udgør Vesterhav Syd-projektet, så vil påvirkningen være den samme for alle områdets beboere, og derfor har de ikke en særskilt og væsentlig interesse i projektet lyder konklusionen.

"Påvirkningen af opførelsens af havvindmølleparken Vesterhav Syd vil således som udgangspunkt have den samme betydning for alle beboere i området ved Holmsland Klit med udsigt til havvindmøllerne. Det vil sige en stor og afvekslende kreds af personer i en afstand af minimum 4,2 kilometer", hedder det i afvisningen af Finn Torslows klage.

Dermed hjælper det altså ikke noget, at Finn Torslows advokat argumenterer for, at han som husejer har en væsentlig og individuel interesse, fordi hans ejendom ligger på en klittop med havudsigt med matrikelgrænse ud til Vesterhavet og er placeret i et fredet landskab, og at møllerne både vil få konsekvenser for herlighedsværdien og handelsværdien.

Nævnet henviser i øvrigt til en tidligere praksis, hvor det fremgår, at:

"Det store antal berørte personer bevirker således en sådan udtynding af den enkeltes interesse, at den falder under væsentlighedstærsklen sammenholdt med, at opførelsen af havvindmølleparken vil have betydning for en stor afvekslende og svært identificerbar kreds af beboere i og brugere af området," lyder det.

Til gengæld har energiselskabet Vattenfall, som skal opføre de 20 møller i Vesterhav Syd-parken, alene væsentlig og individuel interesse, skriver Energiklagenævnet.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce