Annonce
Ringkøbing-Skjern

Her er der flest coronasmittede lige nu: Hvide Sande stikker helt af

Selv om der stadig er dømt mundbind og afstand, så er der den seneste uge konstateret rigtig mange tilfælde af corona i Hvide Sande. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Flere end halvdelen af den seneste uges coronatilfælde i Ringkøbing-Skjern er fundet i Hvide Sandes skoledistrikt, som endnu en gang topper den lokale liste.

Ringkøbing-Skjern: Hvide Sande er den seneste uge blevet lidt af et corona-hotspot.

Ifølge en ny oversigt fra Ringkøbing-Skjern Kommune tegner byens skoledistrikt sig for 56 procent af alle smittetilfælde i kommunen. I perioden mellem 30. marts og 5. april er der i alt registreret 34 positive test. De 19 har bopæl i Hvide Sande-området.

Coronasmitte i Ringkøbing-Skjern i perioden fra 30. marts til 5. april 2021. Kort: Ringkøbing-Skjern Kommune

Hos Ringkøbing-Skjern Kommune har man endnu ikke fundet en egentlig forklaring på, at så mange er blevet smittet i den vestligste del.

Annonce


Når vi kan se, at smitten stiger i et område, er det selvfølgelig noget, vi følger tæt. Og det indgår naturligvis i de snakke vi løbende ha

Jesper Lemming, leder HR og Kommunikation Ringkøbing-Skjern Kommune


- Når vi kan se, at smitten stiger i et område, er det selvfølgelig noget, vi følger tæt. Og det indgår naturligvis i de snakke vi løbende har, fortæller leder af HR og Kommunikation i Ringkøbing-Skjern Kommune, Jesper Lemming.

Fjordskolen i Hvide Sande fik en træls optakt til påskeferien, da en elev i 3. klasse blev konstateret smittet. Det betød, at 51 elever og syv medarbejdere blev sendt hjem i karantæne, og SFO'en måtte holde lukket de tre dage op til påske.

Ugen før var Hvide Sande også blandt de mest smittede områder i kommunen med fem tilfælde.

De øvrige skoledistrikter er den seneste uge noteret for 0-3 nye coronasmittede.

I forhold til kommuner med høj smitte hører Ringkøbing-Skjern dog fortsat til i den lave ende.

coronavirus og alder

Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommune blev der i peroden fra 30. marts til 5. april fundet i alt 34 smittede ved PCR-test og lyntest. Aldersmæssigt fordeler smitten sig således:

0-10: 4

11-20: 4

21-30: 3

31-40: 7

41-50: 9

51-60: 5

61-70: 2

71-80: 0

Over 80: 0

Den seneste uge er det da heller ikke elever i skolealderen, der fylder mest i statistikken. Det er de voksne i alderen 39-50 år, som står bag 16 af de 34 positive coronatest, mens der blandt børn og unge fra 0-20 år er fundet fire tilfælde.

Alt tyder på, at vaccinationerne har en effekt på kommunens ældste. Den seneste uge er der ikke fundet et eneste tilfælde blandt borgere over 80 år.

Tallene for coronasmittede dækker over positive test fundet ved PCR-test og lyntest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Ny post til RAH-formand

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce