Ringkøbing-Skjern

Her er de valgemner, vestjyderne går mest op i

Miljø og klima topper listen over de valgemner, som Dagbladets læsere går mest op i. Illustration: Nex
En række læsere har givet til kende, hvad de mener, der er de vigtigste emner, politikerne skal diskutere i valgkampen.

Ringkøbing-Skjern: Klimakamp. Grøn omstilling. Global opvarmning.

Klimaet har i dén grad indtaget en af førerpositionerne i den igangværende valgkamp - i hvert fald når det gælder vælgernes vægtning af vigtige valgemner. Flere undersøgelser har vist, at klima er et af de emner, som befolkning går mest op i, og Ringkøbing-Skjern Kommune er bestemt ingen undtagelse.

I en undersøgelse foretaget af Dagbladet har 204 læsere på avisens netavis givet udtryk for, hvor de mener, politikerne skal lægge trykket i valgkampen, og på førstepladsen finder man miljø og klima.

Spørgeundersøgelsen er ikke videnskabelig valid, da datagrundlaget og spredning af respondenter ikke er tilstrækkeligt, men spørgeundersøgelsen kan dog give et billede af, hvor de vestjyske vælgere lægger vægten.

SE UNDERSØGELSEN NEDERST.

Miljø, sundhed og børn

Hver af deltagerne havde tre krydser at sætte, og 40 procent af dem valgte miljø og klima som et af de tre vigtigste emner.

Selvom det er et emne, der også har national interesse, giver det nok især god mening, at vestjyderne går op i det. Med et brusende vesterhav, en stor fjord, Danmarks mest vandrige å og mange lave områder er Ringkøbing-Skjern Kommune et af de steder, der vil blive hårdt ramt, hvis klimaændringer medfører højere vandstand i de kommende år.

Lige efter klimaet mener vestjyderne, at sundhed og hospitalsvæsen er det vigtigste emne. 36 procent af de adspurgte har svaret, at det er et af de tre vigtigste emner for dem. Det er heller ikke så mærkeligt, for de seneste år har der været diskuteret meget om akutbiler, lukning af røntgenafdelinger og lægemangel i det vestjyske.

På tredjepladsen har 32 procent sat et af de tre krydser ved børn og familie som vigtigste valgemner.

Dagbladet vil i den igangværende valgkamp sætte fokus på disse og andre valgemner, som optager den vestjyske befolkning. Har du en historie, du mener, der skal fortælles for at sætte fokus på et af emnerne, så skriv til cmun@dbrs.dk.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce