Annonce
Ringkøbing-Skjern

Her er de valgemner, vestjyderne går mest op i

Miljø og klima topper listen over de valgemner, som Dagbladets læsere går mest op i. Illustration: Nex
En række læsere har givet til kende, hvad de mener, der er de vigtigste emner, politikerne skal diskutere i valgkampen.

Ringkøbing-Skjern: Klimakamp. Grøn omstilling. Global opvarmning.

Klimaet har i dén grad indtaget en af førerpositionerne i den igangværende valgkamp - i hvert fald når det gælder vælgernes vægtning af vigtige valgemner. Flere undersøgelser har vist, at klima er et af de emner, som befolkning går mest op i, og Ringkøbing-Skjern Kommune er bestemt ingen undtagelse.

I en undersøgelse foretaget af Dagbladet har 204 læsere på avisens netavis givet udtryk for, hvor de mener, politikerne skal lægge trykket i valgkampen, og på førstepladsen finder man miljø og klima.

Spørgeundersøgelsen er ikke videnskabelig valid, da datagrundlaget og spredning af respondenter ikke er tilstrækkeligt, men spørgeundersøgelsen kan dog give et billede af, hvor de vestjyske vælgere lægger vægten.

SE UNDERSØGELSEN NEDERST.

Annonce

Miljø, sundhed og børn

Hver af deltagerne havde tre krydser at sætte, og 40 procent af dem valgte miljø og klima som et af de tre vigtigste emner.

Selvom det er et emne, der også har national interesse, giver det nok især god mening, at vestjyderne går op i det. Med et brusende vesterhav, en stor fjord, Danmarks mest vandrige å og mange lave områder er Ringkøbing-Skjern Kommune et af de steder, der vil blive hårdt ramt, hvis klimaændringer medfører højere vandstand i de kommende år.

Lige efter klimaet mener vestjyderne, at sundhed og hospitalsvæsen er det vigtigste emne. 36 procent af de adspurgte har svaret, at det er et af de tre vigtigste emner for dem. Det er heller ikke så mærkeligt, for de seneste år har der været diskuteret meget om akutbiler, lukning af røntgenafdelinger og lægemangel i det vestjyske.

På tredjepladsen har 32 procent sat et af de tre krydser ved børn og familie som vigtigste valgemner.

Dagbladet vil i den igangværende valgkamp sætte fokus på disse og andre valgemner, som optager den vestjyske befolkning. Har du en historie, du mener, der skal fortælles for at sætte fokus på et af emnerne, så skriv til cmun@dbrs.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce