Annonce
Ringkøbing-Skjern

Her er beløbet: Så meget har Ringkøbing-Skjern nu fået i corona-kompensation

Ringkøbing-Skjern har fået mange penge til de esktraudgifter, som coronaen har medført. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2018
Millionerne er rullet ind til kommunerne, som bliver kompenseret for ekstraudgifterne i forbindelse med corona. Ringkøbing-Skjern er forsigtig med at bruge alle pengene.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens minkavlere og forretningsdrivende stadig går og venter på de corona-millioner, som staten har stillet dem i udsigt, så har kommunerne fået deres kompensation for ekstraudgifter i forbindelse med virusudbruddet.

Det viser en ny opgørelse, som Ringkøbing-Skjern Kommune har lavet. Og det er ikke småpenge, der er tale om.


Hvis vi ikke bruger alle pengene til coronarelaterede udgifter, så skal de betales tilbage. Da vi gerne vil sikre os, at vi kan det, hensætter vi de penge, vi ikke har brugt endnu

Hans Østergaard (V), borgmester


Ringkøbing-Skjern Kommune har foreløbigt modtaget 77,5 millioner kroner fra staten som del af den aftale, der blev indgået mellem Kommunernes Landsforening og regeringen i foråret.

En del af pengene er gået til beskæftigelsesområdet, mens  resten er øremærket til de øvrige beskæftigelsesområder.

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) er det dog ikke sikkert, at der er brug for alle pengene. Derfor bliver de penge, der ikke allerede er sendt ud for at arbejde i systemet, lagt på kistebunden.

- Hvis vi ikke bruger alle pengene til coronarelaterede udgifter, så skal de betales tilbage. Da vi gerne vil sikre os, at vi kan det, hensætter vi de penge, vi ikke har brugt endnu, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce