Annonce
Erhverv

Her er arbejdsmiljøet i top: Stauning-landmand med i kampen om flot pris

Hos Henning Bjerregaard er arbejdsmiljøet i højsædet. Arkivfoto.
Landbrug & Fødevarer uddeler på torsdag Landbrugets Arbejdsmiljøpris; blandt de nominerede er Henning Bjerregård, Delbjergvej 7.

STAUNING: Torsdag den 7. november bliver en spændende dag for gårdejer Henning Bjerregård, Delbjergvej 7.

Denne dag holder Landbrug & Fødevarer nemlig delegeretmøde - og ved samme lejlighed kårer organisationen igen "Landbrugets Arbejdsmiljøpris".

Prisen gives til en landmand, der gør en særlig indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på bedriften. Vinderen af prisen arbejder seriøst og kreativt med arbejdsmiljøet og viser nye veje for sine kolleger

En af de seks nominerede kandidater er netop Henning Bjerregård.

Hans bedrift består af 400 malkekøer plus opdræt samt 300 hektar med afgrøder. Der er fire medarbejdere ansat, og på bedriften prioriteres arbejdsmiljøet højt, samtidig med, at der er et godt teamarbejde på bedriften.

I begrundelsen for nomineringen hedder det også, at stalden er ekstremt gennemtænkt, hvilket letter håndteringen af dyr og samtidig mindsker risikoen for ulykker.

Vinderen af prisen modtager 25.000 kroner, og der bliver lavet en kort film om bedriften.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce