Annonce
Videbæk

Henrik Voldmester: 75 års fødselsdagsudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon

Henrik Voldmester udstiller sine værker i Vestjyllands Kunstpavillon på en 75 års fødselsdagsudstilling. Arkivfoto: Morten Stricker.
Fra den 22. maj kan gæster i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk se en udstilling med Henrik Voldmesters værker.

Videbæk: Fra den 22. maj og frem til den 20. juni kan Vestjyllands Kunstpavillon vise værker af billedhuggeren henrik Voldmester fra Husby.

Udstillingen afholdes i anledning af kunstnerens 75 års fødselsdag. Det fremgår af en pressemeddelelse fra bestyrelsen for Vestjyllands Kunstpavillon/Arne Haugen Sørensen Museum.

Henrik Voldmester er født i København den 29. maj 1946, men har i mange år boet i Vestjylland og er med i kredsen af Vestjyske kunstnere.

Annonce

Som autodidakt billedhugger har Henrik Voldmester en bred grundlæggende uddannelse som murer, bygningsingeniør og folkeskolelærer samt 12 år for at klare en god uddannelse som billedhugger, der har medført mange kurser som lærer i at uddanne nye billedhuggere.

Henrik Voldmester debuterede som billedhugger på censurerede udstillinger i 1979 på Limfjordsudstillingen og i 1980 på Kunstnernes Sommerudstilling. Her- efter er det blevet til mange udstillinger og opgaver, der kan nydes mange steder i Danmark. Som billedhugger har Henrik Voldmester arbejdet meget med værker i granit, men har i en del år arbejdet med at udføre værker i jern og bronze. Især ”Søhesten” har været model til mange skulpturer i bronze.

Før værkerne er tilfredsstillende for Henrik Voldmester skal hans samtale med værket være meningsfuld og vise liv for at kunne godkendes som et kunstværk, der skal nydes af beskueren.

I Videbæk står Skulpturen ”Kappebavianen”, der blev skænket til byen af Herning Folkeblads Fond.

Fernisering af udstillingen sker med åbningstaler og musik lørdag den 22. maj 2021 fra klokken 14 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce