Skjern

Henrik Lind færdig i Skjern Bank - vestjyder køber ham ud

Henrik Lind har solgt alle sine aktier i Skjern Bank. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Bankdirektør Per Munck lettet over, at der nu er ro om banken igen.

SKJERN: Efter 14 dage med uro på bagsmækken i Skjern Bank, efter at storinvestoren Henrik Lind ryddede pladserne i repræsentantskabet ved en højdramatisk generalforsamling, er Henrik Lind helt og aldeles fortid i Skjern Bank. Det meddelte banken onsdag eftermiddag i en fondsbørsmeddelelse:

- I henhold til kapitalmarkedslovens § 38 og selskabslovens § 55 skal det herved meddeles, at Lind Value IIII ApS per 20. marts 2019 ikke længere ejer noget af aktiekapitalen i Skjern Bank A/S. Lind Value IIII ApS ejes 100 % af Lind Invest ApS, der ejes 100 % af Henrik Lind, stod der i den kortfattede meddelelse.

Bankdirektør Per Munck oplyser til Dagbladet, at banken ikke har haft noget at gøre med at købe Henrik Lind ud. Derimod er det 26 aktionærer, hvoraf hovedparten kommer fra Vestjylland, der har besluttet sig for at gå sammen og købe storaktionæren ud. Hvem de 26 aktionærer er, kan Per Munck ikke udtale sig om, da han har afgivet et tavshedsløfte, og aktionærerne ønsker ikke at stå frem. Per Munck fortæller dog, at de nye aktionærer var enige om, at den uro, som Henrik Linds tilstedeværelse skabte, ikke var af værdi for banken.

- Det er mennesker med hjertet på rette sted, og det er vi meget ydmyge over. Vi er meget glade for, at der nu er kommet ro om banken, og jeg kan sige på alle 160 medarbejderes vegne, at vi er glade for det her, siger Per Munck.

Han understreger samtidig, at Skjern Bank ønsker at sige pænt og ordentligt farvel, for trods den ærgerlige generalforsamlingen, har banken også haft et godt samarbejde med Henrik Lind i de år, der er gået siden Henrik Lind købte sig ind i 2012.

Henrik Lind fik valgt fem medlemmer til repræsentantskabet. Hvordan repræsentantskabets sammensætning nu bliver, er endnu for tidligt at sige noget om, da nyheden kom ind dagen før, at repræsentantskabet skulle konstituere sig.

Tilfredsstillende afkast

Lind Invest skriver på sin hjemmeside, at firmaet investerede i Skjern Bank i 2012, da banken havde behov for kapital efter store udlånstab. Ligeledes skriver Lind Invest, at bankens resultater nu er markant forbedret.

- Efter en årrække som største aktionær i Skjern Bank er vi glade for, at vi nu kan realisere et tilfredsstillende afkast på vores investering, udtaler Chief Investment Officer, Kasper Herrestrup i meddelelsen på Lind Invests hjemmeside.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Annonce