Vestjylland

Henning og Marianne åbner ny restaurant i Thorsminde

Skiltet ved Thorsminde Kro er ikke blevet lavet om endnu. Men det bliver det før åbningen den 18. april. For fremover bliver det "Restaurant Vestkysten", der kommer til at stå på facaden. Det nye forpagterpar Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen føler sig taget godt imod af de lokale og glæder sig til at byde velkommen i de nyrenoverede omgivelser. Foto: Jan Briks
De tror på det - de to nye forpagtere af restaurant-delen af Thorsminde Kro, der fremover skifter navn til Restaurant Vestkysten.

Thorsminde: For første gang siden 2016 bliver der nu igen langet mad over disken på Rønnevej 2 i Thorsminde. Anja Julie og Søren Adsersen overtog kroen i 2015, der dengang havde stået tom i over fire år. Kort tid efter måtte de lukke ned på grund af Sørens helbred, og parret begyndte at lede efter en forpagter. Det lykkedes i efteråret 2017, hvor Lene Hermann overtog krostuen, der kørte videre som udskænkningssted.

Men nu har maden fundet vej til køkkenet igen. For et nyt forpagterpar har fået nøglerne til kroens restaurant, mens Lene Hermann er rykket over i bygningens gamle krostue.

Det er 52-årige Henning Juncker og 39-årige Marianne Kastberg Nielsen, der har overtaget forpagterrollen på restauranten, som åbner torsdag den 18. april:

- Vi har været i gang med at renovere siden 1. april, hvor vi fik nøglerne. Der er blevet lavet nye vægge i køkkenet, lavet nyt gulv, der skal bygges terrasse og så skal vi have lavet en puslesplads indenfor også, siger Henning Juncker, mens han står med parrets otte måneder gamle søn på armen.

Det er ikke nyt for parret, der bor i Ramme, at arbejde sammen. Henning har haft arbejde som kok på Vilhelmsborg kro, hvor Marianne var tjener samme sted.

- Og så har vi haft restaurant Vestkysten i Lemvig også, som blev lukket på grund af sygdom, sier Marianne Kastberg Nielsen, der glæder sig til at byde gæsterne velkomne på torsdag i de nye omgivelser.

Hennings mellemste søn, Kevin, hjælper desuden til i køkkenet.

- Så det er et rigtigt familieprojekt, siger Marianne Kastberg Nielsen, der håber, at restaurantprojektet med tiden kan gå i arv.

Skal lige i gang

Parret kender Anja Julie og Søren Adsersen privat, og er kommet ad flere omgange - og år - på restauranten i Thorsminde.

- Så vi har snakket om det i nogle år at overtage det herude, det er bare aldrig blevet til noget. Men så tænkte vi, nu skal det være, siger Henning Juncker.

Når det nye Restaurant Veskysten, som spisestedet kommer til at hedde, åbner torsdag, bliver det med åbent torsdag til søndag i hver uge, indtil højsæsonen begynder, hvor restauranten har åbnet alle dage. Og parret har store forventninger:

- Jeg tror det kan blive en kæmpe succes, og jeg tror, at det koncept, vi kommer med, er det helt rigtige. For det er et sted, som det her, der mangler herude. Et sted med de gammeldags store wienerschnitzler og Angus-steaks og en rigtig opbagt sovs, siger han, før Marianne indskyder, at også smørrebrød og lakse-lagkager er nogle af de specialiteter, som man håber, restauranten vil blive kendt på.

Men selvom forventningerne på lang sigt er store, så forventer parret ikke den store omsætning i den første sæson:

- Vi skal jo lige igang, siger Henning Juncker.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce