Annonce
Videbæk

Henning misser tidsgrænse men får ny chance

Selvom de barske omstændigheder har sat sine spor, har Henning for alvor fundet en god rytme i sadlen på USA?s landeveje. Foto: hl-raam2012.dk

Henning Larsen fra Videbæk nåede ikke inden for tidsgrænsen, men bliver belønnet med ny chance af løbsledelsen for flot kørsel.

Annonce

Med en time og 29 minutter på den forkerte side af »timecutoff«, nåede Henning ikke inden for tidsgrænsen. Henning har dog været ualmindelig godt kørende især det seneste døgns tid. Derfor har løbsledelsen givet Henning dispensation til at fortsætte i løbet.

Nu skal Henning tilbagelægge 700 miles eller godt 1100 kilometer i løbet af de næste to og et halvt døgn for at klare »cuttet«.

Ifølge holdet kæmper Henning som aldrig før, og han har en rigtig god chance for at nå den nye tidsgrænse, hvis han kan holde det høje tempo.

Annonce

Overhaler fire ryttere

Det høje tempo gør, at Henning langsomt kravler frem i stillingen. I løbet af det seneste døgn har Henning passeret fire ryttere og ligger i skrivende stund på en 17. plads efter godt 1800 kilometer i sadlen.

Fortsætter tempoet står flere ryttere til at blive indhentet. Heriblandt Hennings danske cykelkollega fra førstedagen, Anders Tesgaard.

Henning befinder sig stadig i Colorado, men kun et par hundrede kilometer fra Kansas i hjertet af USA.

Løbet føres nu af østrigeren Christoph Strasser, der har overtaget føringen fra Reto Schoch, som ellers har ført løbet siden start.

Annonce

Tabte fire kilo på ét døgn

De første par dage havde Henning problemer med at holde mad og væske i kroppen. Derfor tabte han sig hele fire kilo det første døgn i sadlen, ligesom han flere gange var tæt på hedeslag.

Heldigvis er Henning nu helt ovre problemerne. Blandt andet ved at tape is på hjelmen, som drypper ned i hovedet på ham. De første to dage i Arizona var det så varmt, at isen smeltede på kun ti minutter.

Trods trætheden og ulidelig varme har Henning fået humøret tilbage, og han kan igen smile, joke og nyde den fantastiske natur i bjerge dale og naturparker. Henning har blandt andet passeret Rocky Mountains og Monument Valley.

I øjeblikket arbejder Henning benhårdt på at nå tidsgrænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce