Annonce
Videbæk

Henning hænger på i Colorado

Henning Larsen har nu tilbagelagt mere end 1400 kilometer og passeret tre stater i Race Across America. Foto: hlraam2012.dk

Henning Larsen har overvundet problemer med ikke at kunne indtage føde, og kæmper nu for at nå inden for tidsgrænsen.

Annonce

Endnu en nat er veloverstået for Henning på vejen tværs over USA. Mens solen står op på den anden side af kloden, er Henning nået til løbets fjerde stat, Colorado, efter at have passeret først Californien, Arizona og Utah. Han har nu tilbagelagt mere end 1400 kilometer på cyklen.

Henning har i de seneste par dage haft en del at slås med. Først forhindrede Arizonas varme ham i at sætte et højt tempo, og siden har han haft problemer med at indtage føde og væske. Heldigvis har Henning nu lagt problemerne bag sig og jagter rytterne foran sig i en god rytme med fint tempo.

Problemerne betyder dog, at Henning ikke har tid til at gøre mange stop i løbet af de næste timer, da holdet kæmper en kamp mod tiden. Der er nemlig en såkaldt »timecutoff« eller tidsgrænse, som Henning skal nå for at kunne fortsætte løbet.

Ifølge teamet når Henning inden for tidsgrænsen, hvis tempoet holdes og større problemer undgås. Samtidig håber holdet, at sidste ørkenstræk er nået inden solen står op, så Henning undgår flere problemer med varmen.

Annonce

Henning ligger sidst

Efter at eneste rytter bag Henning nu er udgået af løbet, er det nu Henning, der ligger bagerst i løbet. Henning er dog slet ikke håbløst bagud, da der ligger otte ryttere foran ham inden for blot fem-seks timer. Det er vel at mærke tæt i Race Across America.

Fem mand er nu udgået af løbet, hvilket placerer Henning på en øjeblikkelig 22. plads efter godt tre og et halvt døgn i sadlen.

Den førende rytter er stadigvæk schweizeren Reto Schoch, der har tilbagelagt mere end 2200 kilometer i samme tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce