Annonce
Videbæk

Henning greb ekstra chancen og fortsætter løbet

Henning har nu tilbagelagt 2750 og mangler 2050 kilometer. Foto: hlraam2012.dk

Henning Larsen nåede de 700 miles på 2,5 døgn, som var kravet for at blive i løbet.

Annonce

Henning fortsætter med at imponere på det nordamerikanske kontinent. Tidligere i dag nåede han løbets 30. tidsstation i Ft Scott, Kansas, 2750 kilometer ude på ruten.

Det betyder, at Henning får lov at fortsætte i Race Across America, selvom han for godt to og et halvt døgn havde kniven for struben.

Henning har de seneste døgn kørt fantastisk. Det har dog ikke været uden omkostninger. I dag har han været meget træt, ligesom der også har været flere problemer med cyklen. Det lykkedes ham dog at kæmpe sig ind over stregen ved tidstation 30. Især de seneste 90 kilometers kørsel har ifølge teamet været helt ekstraordinære fra Hennings side.

Den store indsats blev efterfølgende belønnet med en velfortjent lur.

Annonce

Hård vind og ømme ben

Selvom Henning har været godt kørende, så har vind og vejr ikke været helt på holdets side. Kansas er ikke på samme måde kuperet som mange andre stater, og derfor har det seneste døgn budt på svær sidevind og blæst med vindstød helt op til 20 meter i sekundet. Temperaturen er dog stadig høj. Over 30 grader, selv om natten.

Det har til tider gjort det svært at bevare et højt tempo. Samtidig har vinden ifølge teamet medvirket til belastninger i højre side af kroppen hos Henning. Begge ben er ømme, og særligt højre lår driller. Holdet arbejder selvfølgelig på at afhjælpe problemerne.

Trods de stride vejrforhold, så har både Henning og holdet det efter omstændighederne godt.

Annonce

Holder fast i sin placering

På vej ind i Missouri, som er sjette stat i løbet, holder Henning fortsat trit med rytterne foran sig. I øjeblikket er han placeret på en 15. plads ud af de 20 tilbageværende sin kategori.

Syv mand er udgået, mens schweizeren Reto Schoch og østrigeren Christoph Strasser kæmper om førstepladsen cirka 1000 kilometer længere fremme på ruten end Henning.

Henning har 2000 kilometer til mål, og har været ude på ruten i seks dage og 16-17 timer. Næste delmål er tidsgrænsen ved tidstation 35, Mississipi River, om godt 500 kilometer. Den skal nås inden for knap halvandet døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce