Annonce
Debat

Hellere tre færger end to broer

Debat: Der er dem, der mener, at det er for sårbart med kun en broforbindelse mellem Øst- og Vestdanmark, hvis Storebæltsbroen skulle blive blokeret af et større færdselsuheld eller det, der er meget værre i længere tid.

Når jeg holder i kø på motorvejen ved Korsør, kan jeg selvfølgelig vælge at snige mig ud af køen og krydse midterrabatten og køre mod det naturskønne Røsnæs og Samsø.

Forhåbentlig er jeg blevet advaret i god tid, så jeg ikke ødelægger samfundsøkonomien ved at holde i kø, og forhåbentlig sker der ikke også et uheld på Kattegatbroen, inden jeg når den, for så er min eneste mulighed de langsomme færger.

Annonce


Jeg tror, at Danmark er mere sårbar med to broer og ingen færger end med én bro og tre færgeruter.


Måske er Storebæltsbroen lukket i meget lang tid pga. påsejling af et tilpas stort skib eller af et terrorangreb. En påsejling er vist ikke en reel risiko, da skibet ville støde på grund længe før det når bropillerne.

Et terrorangreb måske? Det ville være en meget stor operation, vel større end angrebet på World Trade Center i New York.

Skulle det alligevel vise sig at være muligt at terror-ødelægge Storebæltsbroen, var det nærliggende (selv om det er forbudt) også at slå til mod Kattegatbroen i samme omgang.

Så er Danmark for alvor delt midt over.

I det tilfælde har vi end ikke færgerne til at klare den nødsituation, da alle tre færgeruter formodes at måtte lade livet når Kattegatbroen er bygget.

Jeg tror, at Danmark er mere sårbar med to broer og ingen færger end med én bro og tre færgeruter.

Men måske tager jeg fejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce