Annonce
Vestjylland

Helle vil åbne brødudsalg i Ulfborg

Helle Manicus, der ejer Playtime Eventcenter/Vesterhavets Fodboldgolf, har nu planer om at åbne brødudsalg i Ulfborg. Arkivfoto: Morten Stricker
Helle Manicus, der ejer Playtime Eventcenter/Vesterhavets Fodboldgolf vil nu åbne brødudsalg i Herredsgade i Ulfborg. Endnu ved hun dog ikke, hvor længe butikken skal have åben.

Ulfborg: Nu breder duften af nybagt bagerbrød sig snart i Ulfborg. For snart åbnes der brødudsalg i Herredsgade.

Butikslokalet tilhører Helle Manicus, indehaver af Playtime Eventcenter. Hun købte lokalet i september og har siden haft travlt med at lave lejligheder i bygningens øverste etage. Ideen var oprindeligt at leje butikslokalet ud, eller omdanne det til lejligheder. Men så kom ideen med brødudsalg:

- Hvad mangler vi i Ulfborg - en bager. Så nu åbner vi det her brødudsalg, og det kommer til at fungere som en rigtig bager, hvor man kan komme ind og få noget godt brød, nogle rundstykker og kager, siger Helle Manicus.

Brødet får hun fra Sevel Bageri, og det er tanken, at brødudsalget skal starte i løbet af foråret. Men en fast tidsplan er der endnu ikke. Ej heller er der faste planer for, hvor meget butikken skal have åbent.

- Det kommer jo an på, hvor meget folk vil købe, siger hun.

Lige nu leder hun efter to ansatte, der kan hjælpe med at starte butikken i gang. En venlig borger i Ulfborg har doneret en disk til butikken og generelt set lyder det på flere af byens borgere til, at en bagerbutik har været savnet, fortæller hun.

Annonce

Web-bestilling

Planen er, at der med den nye butik skal sættes en webbestilling op, så butikken måske kan nøjes med lidt mindre åbent i hverdagens eftermiddage - og mere åbent i weekenderne.

Helle Manicus er gået igang med de første forberedelser. Butikslokalet skal fødevaregodkendes, før der åbnes, og så skal det besluttes, hvorvidt der skal laves mini-cafe i butikken - som også tæller et baglokale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce