Annonce
Ringkøbing

Helle-sagen: Qvist rejser diskussion i Venstre

Lennart Qvist (th) udfordrer social- og sundhedsudvalget - og dermed partifællen Hans Østergaard (tv) - i beslutningen om at anbringe Helle Filsø Madsen på et plejehjem. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Lennart Qvist (V) udfordrer nu den beslutning, som partifællen, borgmesterkandidat Hans Østergaard, har truffet sammen med et udvalgsflertal.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Sagen om Helle Filsø Madsen, som socialudvalget vil placere på et plejehjem mod hendes ønske, har resulteret i, at Lennart Qvist har rejst en intern debat i Venstregruppen.

Qvist, der er formand for børne- og familieudvalget, siger - foranlediget af Helle Madsens fars appel til udvalget:

- Det er byrådet, der fastlægger vores generelle serviceniveau, og jeg har bedt om, at vi får drøftet dette. Jeg så gerne, at vores generelle serviceniveau blev justeret således, at udgangspunktet bliver, at ingen yngre borgere mod deres vilje permanent placeres på et plejehjem. Dette foreslog jeg allerede Venstregruppen i tirsdags.

- Vi har at gøre med ganske få borgere, hvor vi også må tage et særligt hensyn til de berørte familier - og i særlig grad børnene. I denne type af sager er det vigtigt, at vi altid får løftet diskussionen fra den enkelte sag til en evaluering af vores generelle serviceniveau.

- Jeg har den dybeste respekt for den pågældende borger og hendes families ønsker. Når vi drøfter serviceniveau, er det vigtig for mig, at vi ser på alle de borgere, som er eller måtte komme i samme situation. Der skal i vores serviceniveau være en rimelighed og retfærdighed på tværs af alle, som har brug for hjælp, siger Lennart Qvist.

Dagbladet: Helles Filsø Madsens far kommer med en appel til dit udvalg om at se på familiens tarv. Kan udvalget gøre noget konkret?

- I denne sag er borgeren i socialudvalget, så der kan børne- og familieudvalget ikke gå ind og bestemme. Det er kun, hvis der er en risiko for børnenes trivsel, at børne- og familieudvalget kan blive involveret, og dette har jeg ikke modtaget meddelelse om. Men som byrådsmedlemmer står vi alle på mål for vores overordnede serviceniveau, og det er i denne forbindelse, at jeg rejser ønsket om en drøftelse.

Dagbladet: Hvad siger dine partifæller til, at du rejser denne diskussion?

- Jeg har allerede givet udtryk for mit synspunkt i Venstregruppen i tirsdags og har efterfølgende også uddybet det skriftligt, så de er alle bekendt med min holdning.

Dagbladet: Hvordan tror du, Hans Østergaard vil opfatte dette her? Han er din rival til borgmesterposten, og han sidder i socialudvalget?

- For mig handler det om, at vi får drøftet serviceniveauet i vores kommune, og når familien retter henvendelse til mig i Dagbladet, så svarer jeg naturligvis, siger Lennart Qvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce