Annonce
Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Efter 10 måneders renovering er kontorfællesskabet Borgen Ringkøbing klar til at tage imod lejere. Helle Krogh Pedersen glæder sig til, at der kommer liv i de hyggelige lokaler over biografen. Her fællesrummet. Foto: Kaj Poulsgaard
Ringkøbings nyeste kontorfællesskab hedder Borgen og ligger oven over biografen. Det mindste rum kan lejes for 1000 kroner om måneden alt inklusive. - Det skal være nemt at gå i gang som selvstændig, siger Helle Krogh Pedersen.

Ringkøbing: - Det går jo fantastisk med biografen, der virkelig har været med til at skabe liv i bygningen, så nu synes vi, at det var på tide, at der også blev skabt lidt liv i de flotte lokaler over biografen, siger Helle Krogh Pedesen, der ejer biografbygningen sammen med sin mand Martin Krogh Pedersen.

Renoveringen gik i gang i november sidste år, og der er ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest. Det er tydeligt at se.

Facebook beskrives Borgen Ringkøbing, da også som "et total nymoderniseret kontorfællesskab, der indeholder en stribe velfungerende og smagfulde kontorer med en perfekt kombination af moderne komfort og hyggelig stemning i hjertet af Ringkøbing".

I alt er der ni lokaler på de 400 kvadratmeter, og det mindste lokale kan lejes til 1000 kroner plus moms om måneden alt inklusive og med adgang til køkkenfaciliter, fællesrum, mødelokale, internet og parkering lige udenfor.

Kontorfællesskabet Borgen Ringkøbing har fået sit navn, fordi bygningen godt kan minde om en lille borg. Foto: Kaj Poulsgaard

Billigt, nemt og centralt

- Vi synes, at det skal være billigt og nemt at gå i gang som iværksætter eller at flytte sammen med andre og få del i det netværk, det giver. Vi håber, at både iværksættere, mindre virksomheder, foreninger, behandlere og mange andre vil kigge forbi og se, hvad Borgen Ringkøbing kan tilbyde centralt i Ringkøbing, siger Helle Krogh Pedersen.

Før der blev biograf i bygningen, var det Børnenes Hus, der lå på adressen. Det navn kunne ikke rigtig bruges til et kontorfællesskab. Derfor blev navnet Borgen.

- Borgen er det navn, bygningen har haft i folkemunde, fordi det lidt ligner en borg, siger Helle Krogh.

Hun har fået lidt råd af indretningsarkitekt Tina Switzer til valg af farver og tapeter. Sammen med alle de finurlige detaljer, der er på det gamle loft, skaber det en god stemning i de lokaler, der tidligere har summet af barnestemmer.

- Vores børn har gået i huset, da det var børnehus. Det er et hus med liv og sjæl. Derfor har vi naturligvis bevaret så mange detaljer som muligt, siger Helle Krogh Pedersen.

Ikke to ens rum

Da Dagbladet var forbi Borgen, manglede der stadig nogle små detaljer i et par af de mange rum og lidt lys over det mørke køkkenbord. Men det er småting, der snart er på plads, og Helle Krogh Pedersen har allerede fået flere henvendelser om rundvisning i kontorhuset.

- Der er ikke to rum, der er ens, så det er nødvendigt med en rundvisning, før man lejer et lokale, siger hun med et smil.

Helle Krogh Pedersen er i øvrigt også engageret i arbejdet med projekt Børnenes By, der går fra Alkjærskolen til området ved Ringkøbing Svømmehal.

- Man skal turde tro på, at noget kan lade sig gøre, så vokser tingene ofte langt mere end man havde en idé om. Det er biografen et eksempel på. Det samme er Spillestedet Generator og Naturkraft. Jeg håber, at det samme vil ske med Børnenes By, siger hun.

Et af de større lokaler i Borgen Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce