Annonce
Vestjylland

Opdateret: Fire tyskere reddet i land ved vestkysten

Arkivfoto
Fire mennesker er fredag eftermiddag reddet i land ud for stranden ved Husby.

Husby/Vesterhavet: Indledningsvis var oplysningerne få fra både Midt- og Vestjyllands Politi og Nordvestjyllands Brandvæsen. Men nu er der kommet klarhed på, hvad det var, der fredag eftermiddag sendte en redningshelikopter i luften ved stranden ved Husby.

- Fire tyskere havde taget en stor luftmadras med ud at svømme - da strømmen pludselig trak dem for langt ud til, at de selv kunne komme ind, fortæller Mogens Eliassen, indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen.

Derfor blev der hurtigt, efter anmeldelsen klokken 13.49 om at de fire voksne mennesker ikke kunne komme ind, sendt både redningshelikopter, redningsbåd fra Thorsminde, brandmænd fra Ulfborg og akutlægebiler afsted ud mod stranden ved Husby.

- Men da vi kom derud, var der en anden på stranden, der havde taget strandens redningskrans, som har sådan en lang line hæftet på sig, og svømmet ud til dem og hjulpet dem i land, siger Mogens Eliassen.

De fire tyske turister skulle angiveligt ikke være kommet noget til.

- Men vi nåede da at få sat en ret stor aktion i værk, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce