Annonce
Ringkøbing-Skjern

Helge Albertsen: Paradigmeskifte i forhold til skolerne er godt

Helge Albertsen er godt tilfreds med, at skolestrukturudvalget blev nedsat, så der bliver kigget på fremtiden for kommunens skoler Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Læserbrev: Vi skal agere og indrette vores politik efter de forhold og værdier, der er i vores kommune. Her i blandt vores mange landsogne og en række centerbyer.

Derfor er jeg specielt glad for, at vi fik italesat 17.4-udvalget (skolestrukturudvalget, red.) med deltagelse af Landdistriktrådet, som skal komme med oplæg til politisk behandling omkring vores folkeskole. Ligeledes er jeg specielt glad for Socialdemokratiets såkaldte paradigmeskifte ift. folkeskolen.

En af de grundlæggende idéer med kommuner er at sikre en god folkeskole til vores børn. For børnenes skyld, men også for vores alle sammens skyld. Folkeskolen er forudsætningen for vores velfærd.

Den erkendelse var baggrunden for de massive investeringer i folkeskoler og erhvervsskoler, der skete i efterkrigstiden. Det skabte et forspring til vores konkurrenter. Det forspring har vi på flere områder ikke længere.

Derfor må folkeskolen ikke blive gidsel i vores prioriteringer i byrådet. I den sammenhæng er der også brug for et paradigmeskifte i byrådet.

Folkeskolen har igennem flere årtier ikke fået de ressourcer, der skal til. Ejendomssekretariatet fortæller i deres rapport til 17.4-udvalget, at mange bygninger er nedslidte.


Folkeskolen er forudsætningen for vores velfærd.

Helge Albertsen


På andre områder halter vi efter, når vi sammenligner os med andre kommuner (selv om det kan være en forkert måde at vurdere på).

Erhvervslivet stiller større og større krav til medarbejderne. Erhvervsuddannelserne stiller derfor større adgangskrav.

Fremtidens digitale samfund vil i sig selv kræve et paradigmeskifte i måden, folkeskolen danner vores børn på. I den sammenhæng er det alvorligt, at man nu kan læse, at mange nyuddannede lærere flygter fra folkeskolen efter kort tid.

Flere og flere forældre vælger privatskole af forskellige årsager og betaler flere tusinde kroner hver måned for det. Det er deres valg, men der er ingen tvivl om, at det illustrerer, at folkeskolen ikke i tilstrækkelig grad lever op til de krav, som forældrene måtte have for deres børn.

Vi skal tilføre folkeskolen mange flere ressourcer, men også bruge de nuværende tildelinger forsvarligt og ansvarligt- økonomisk som fagligt.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce