Annonce
Navne

Helen Patmore vil være virksomheders storyteller

Helen Patmore Marketing holder til på hjemmekontoret i Vedersø. Det har overrasket Helen, hvor meget støtte hun har fået fra Erhvervsrådet og andre iværksættere i Ringkøbing, og hun vil selv meget gerne hjælpe lokale aktiviteter godt i gang med gode råd om markedsføring. Foto: Jørgen Kirk
Før Helen Patmore flyttede til Vedersø, var hun blandt andet marketingchef for læderaccessories hos Ecco. Nu genstarter hun karrieren fra hjemmekontoret på Vesterhavsvej 57.

Vedersø: - Er der ikke fantastisk, at både min mand og jeg kan finde vores drømme-karrierejob i Vedersø? Hvem skulle have troet det?

Sådan siger Helen Patmore, der netop har lanceret firmaet Helen Patmore Marketing fra hjemmeadressen, Vesterhavsvej 57 i Vedersø.

Helen beskriver sig selv som "Globetrotter, Storyteller and Mother". Efter at have været fem år i Danmark, taler hun ret godt dansk. Bare ikke til professionel brug.

- Jeg taler lidt dansk, og forstår også dansk, så jeg kan bruge dansk ved læge og tandlæge og i mødregruppen, og i næste uger begynder jeg på et aftenkursus i intensiv dansk. Men som professionel brug til marketing er jeg bedst på engelsk. Man skal jo huske, at god markedsføring er en kunst, og det kræver, at man kender de små detaljer i sproget, siger Helen Patmore.

Annonce
Helen Patmore har 15 års erfaring med markedsføring af både mindre og større internationale virksomhedere, og hun har allerede den første faste kunde i Helen Patmore Marketing. Foto: Jørgen Kirk

Danmark er sjette land

Helen Patmore flyttede til Vedersø for et par år siden, hvor hendes mand Alex Mason blev leder på efterskolen The International. Siden er Emily kommet til, og nu hvor hun er faldet godt til i dagplejen, er tiden kommet til næste skridt.

- Danmark er det sjette sted, hvor jeg har boet. Jeg blev født i England, og har også boet i Egypten, Congo, USA og Italien. Men på en måde er Danmark det vigtigste sted, for her var det et meget bevidst valg for os, at slå os ned - først i Ribe og nu i Vedersø. Det var også et bevist valg for os at få børn her, og nu er det et bevist valg, at jeg igen går i gang med marketing, mens Alex fortsætter som leder af The International. Et job - og en livsstil - som han er meget, meget glad for, siger Helen Patmore.

- Tænk sig. Vi bor et skønt sted, med gode, hjælpsomme naboer, i en skøn natur, som andre mennesker betaler for at besøge i deres ferier. Og tilmed er det muligt at arbejde med det, vi elsker. Jeg har oven i købet fået hjælp, som jeg slet ikke anede fandtes i form af støtte fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, hvor jeg deltager i flere netværk for iværksættere, siger Helen Patmore.

15 års erfaring

- Da Alex Mason blev ansat på The International, var Helen Patmore ansat som marketingchef for læderaccessories hos Ecco.

- Det var et job, som jeg var meget glad for, men i længden blev det for langt at køre fra Vedersø til Bredebro, så jeg vidste godt, at jeg skulle finde noget andet at lave, når min graviditet og barsel var ovre. Det var ikke nemt at træffe beslutningen om at begynde for mig selv. Men i den korte tid, jeg har været i gang, har jeg allerede fået én fast kunde, og jeg taler med flere andre mulige kunder. Det kunne måske godt være ensomt at sidde alene og løse marketingopgaver. Men den type markedsføring, som jeg tilbyder, kan kun lade sig gøre ved en tæt dialog med virksomheden, så det bliver aldrig ensomt, siger Helen Patmore.

- Jeg vil også kunne arbejde sammen med andre mindre marketingfirmaer, da jeg med mine 15 års baggrund i international markedsføring på engelsk, for både mindre og meget store virksomheder, måske kan tilbyde noget, de ikke kan, siger Helen Patmore.

Når hun skal fortælle om forskellene på markedsføring i London, hvor hun blandt andet arbejdede for en international butiksudlejer og en stor privat medlemsklub, hæfter hun sig ved, at det i Danmark er mere accepteret at fortælle om sit liv, sin kærlighed og sine børn.

- I Danmark er det mere legalt at tale om, at der skal være balance i ens arbejdsliv. Præcist, som vi har fundet det her i Vedersø. Men ellers er udgangspunktet for markedsføring og brand-building naturligvis det samme. Det handler om at komme ind til kernen og fortælle den gode historie om det produkt, man gerne vil sælge. Og jeg er en rigtig god storyteller, siger Helen Patmore.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce