Hvide Sande

Hele familien hjælper til med opstart af ny bagerbutik

Jeppe Jørgensen, medejer af Ejvinds Bageri med base i Hvide Sande, giver helt naturligt en hånd med i den nyåbnede forretning i centrum af Lemvig. Foto: A.P. Christensen

Ejvinds Bageri, der i 1956 blev etableret i Hvide Sande, har lige åbnet kædens femte forretning - og måske er der flere på vej.

Hvide Sande: Det er umuligt at vide, hvor personen befinder sig, når man indtaster et givent nummer på sin mobiltelefon.

Mads Jørgensen holder mest af alt til i Hvide Sande, men på denne formiddag i marts svarer han i Lemvig:

- Vi rykker talstærkt ud, når vi sådan åbner en ny forretning. Så er hele familien med, siger Mads Jørgensen, medejer hos Ejvinds Bageri, der siden fredag i sidste uge har ladet en duft af bagværk sprede sig fra hjørnet af Torvet og Ågade i hjertet af byen ved Nissum Bredning.

Lejemålet blev overtaget 1. februar, og siden er der blevet arbejdet intenst med at indrette og at ansætte personale. I det lys glæder Mads Jørgensen sig over, at de 20 ansatte et hundrede procent afspejler lokal arbejdskraft:

- Det er gået fuldstændig planmæssigt, og vi har fået rigtig stor opbakning i byen, tilføjer Mads Jørgensen, der udgør ledelsen hos Ejvinds sammen med sin bror, Jeppe, og brødrenes far, Merrild.

I Hvide Sande har Ejvinds to butikker, mens der er én i Søndervig, én i Ringkøbing og nu altså også én i Lemvig.

Det er gået fuldstændig planmæssigt, og vi har fået rigtig stor opbakning i byen

Mads Jørgensen, medejer, Ejvinds Bageri
Susanne Krogshede Sørensen er daglig leder i den nye Lemvig-forretning, hvor Ejvinds Bageri har 20 ansatte. Foto: A.P. Christensen

Fra 1200 til 750 butikker

Ejvinds Bageri har en overordnet plan om fortsat vækst, og Mads Jørgensen har da også tidligere sagt, at "der er noget i kikkerten." Men nu skal der lige spises brød til, mens forretningen i Lemvig finder fodfæste.

Der bliver i hvert fald ikke ikke kigget efter potentielle lejemål på denne side af sommeren:

- Der skal være penge til at åbne noget nyt, for det koster jo også. Det tager nogle år, før det bliver en god forretning, siger Mads Jørgensen, der dog lader forstå, at der generelt er penge i Ejvinds:

- Ellers gad jeg ikke arbejde så meget, som jeg gør.

På ledelsens vegne siger han videre, at "vi tror og håber på en lys fremtid":

- Det er derfor, vi investerer så meget i de her butikker.

Gennem de seneste år har især supermarkeder og discountbutikker snuppet markedsandele fra de traditionelle bagerier, men hos Ejvinds kan de fortsat li' duften:

- Der må vi sige, at vi går imod statistikken. Men vi er jo også noget helt andet og meget mere end en bager. Vi satser på kvalitet i stedet for kvantitet, og vi sørger for at have omsætning hele dagen. Vi er også en café, siger Mads Jørgensen.

I perioden fra 2005 til 2017 faldt antallet af bagerbutikker i Danmark fra 1200 til 750.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven