Hvide Sande

Hele familien hjælper til med opstart af ny bagerbutik

Jeppe Jørgensen, medejer af Ejvinds Bageri med base i Hvide Sande, giver helt naturligt en hånd med i den nyåbnede forretning i centrum af Lemvig. Foto: A.P. Christensen

Ejvinds Bageri, der i 1956 blev etableret i Hvide Sande, har lige åbnet kædens femte forretning - og måske er der flere på vej.

Hvide Sande: Det er umuligt at vide, hvor personen befinder sig, når man indtaster et givent nummer på sin mobiltelefon.

Mads Jørgensen holder mest af alt til i Hvide Sande, men på denne formiddag i marts svarer han i Lemvig:

- Vi rykker talstærkt ud, når vi sådan åbner en ny forretning. Så er hele familien med, siger Mads Jørgensen, medejer hos Ejvinds Bageri, der siden fredag i sidste uge har ladet en duft af bagværk sprede sig fra hjørnet af Torvet og Ågade i hjertet af byen ved Nissum Bredning.

Lejemålet blev overtaget 1. februar, og siden er der blevet arbejdet intenst med at indrette og at ansætte personale. I det lys glæder Mads Jørgensen sig over, at de 20 ansatte et hundrede procent afspejler lokal arbejdskraft:

- Det er gået fuldstændig planmæssigt, og vi har fået rigtig stor opbakning i byen, tilføjer Mads Jørgensen, der udgør ledelsen hos Ejvinds sammen med sin bror, Jeppe, og brødrenes far, Merrild.

I Hvide Sande har Ejvinds to butikker, mens der er én i Søndervig, én i Ringkøbing og nu altså også én i Lemvig.

Det er gået fuldstændig planmæssigt, og vi har fået rigtig stor opbakning i byen

Mads Jørgensen, medejer, Ejvinds Bageri
Susanne Krogshede Sørensen er daglig leder i den nye Lemvig-forretning, hvor Ejvinds Bageri har 20 ansatte. Foto: A.P. Christensen

Fra 1200 til 750 butikker

Ejvinds Bageri har en overordnet plan om fortsat vækst, og Mads Jørgensen har da også tidligere sagt, at "der er noget i kikkerten." Men nu skal der lige spises brød til, mens forretningen i Lemvig finder fodfæste.

Der bliver i hvert fald ikke ikke kigget efter potentielle lejemål på denne side af sommeren:

- Der skal være penge til at åbne noget nyt, for det koster jo også. Det tager nogle år, før det bliver en god forretning, siger Mads Jørgensen, der dog lader forstå, at der generelt er penge i Ejvinds:

- Ellers gad jeg ikke arbejde så meget, som jeg gør.

På ledelsens vegne siger han videre, at "vi tror og håber på en lys fremtid":

- Det er derfor, vi investerer så meget i de her butikker.

Gennem de seneste år har især supermarkeder og discountbutikker snuppet markedsandele fra de traditionelle bagerier, men hos Ejvinds kan de fortsat li' duften:

- Der må vi sige, at vi går imod statistikken. Men vi er jo også noget helt andet og meget mere end en bager. Vi satser på kvalitet i stedet for kvantitet, og vi sørger for at have omsætning hele dagen. Vi er også en café, siger Mads Jørgensen.

I perioden fra 2005 til 2017 faldt antallet af bagerbutikker i Danmark fra 1200 til 750.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce