Annonce
112

Heldet var med ham: 85-årig bilist blev klemt mellem to lastbiler

Den 85-årige slap fra overhalingen med livet i behold. Foto: Scanpix/Iris

TARM: En ældre bilist fra Tarm kan takke to årvågne og hurtigt reagerende lastbilchauffører for, at han har livet i behold og slap fra en meget uheldig overhaling med ridser på begge sider af sin bil. Den 85-årig mand kørte på Holstebrovej ved Finderup i retning mod Tarm ved 10-tiden onsdag, da han ville overhale en lastbil. Men han overså, at der også kom en lastbil fra den modsatte retning.

- Han var så heldig, at lastbilchaufførerne fik trukket så meget ud i rabatten, at han blot endte i midten af en ”sandwich”, fortæller politiassistent Jørgen Dalsgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Den 85-årige mands bil blev skrammet på begge sider, men han slap selv med forskrækkelsen, der dog må have været af den store slags.

Manden kan se frem til at blive sigtet for to overtrædelser af færdselsloven, nemlig for ikke at udvise agtpågivenhed og for ikke at sikre sig, at overhalingen kunne ske uden fare. Hvorvidt en orienterende køreprøve skal på tale er endnu uvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce