Ringkøbing

Hee Skole vandt halvmaraton

Hee Skoles 5. og 6. årgang blev de samlede vindere af et naturfagligt halvmaraton. Privatfoto.

Da der var Naturfagsmaraton i Ringkøbing, betød flotte resultater, at Hee Skole blev den samlede vinder halvmaratonet.

Hee/Ringkøbing: 325 elever var onsdag den 6. februar klar til at overbevise dommerne i Vesterhavshallen om, at deres løsning var den allerbedste. Eleverne kom fra Hvide Sande Skole, Alkjærskolen, Spjald Skole, Hee Skole og Højmark Skole. Arrangementet hedder Naturfagsmaraton, og på forhånd er de mange elever blevet stillet otte delopgaver, som de skulle finde kreative og innovative løsninger på.

De mindre skoler havde også mulighed for at stille op i et halvmaraton. Her er der fem opgaver at løse. Og med to førstepladser, to andenpladser og en tredjeplads blev vinderen af halvmaratonet Hee Skole.

- Jeg er så stolt af børnene. Vi arbejder også med at styrke børnenes evne til at tænke kreativt og skabe nyt med teknologi, naturfag og digitale færdigheder. Vi er en del af et forsøg, hvor vi skal være med til at finde ud af, hvordan man kan undervise i teknologiforståelse i fremtiden på alle skoler. Lige nu afventer vi et forløb, så vi har tyvstartet lidt. Vi er også i fuld gang med at lære at kode, siger skolelederen på Hee Skole, Birgit Paabøl Svendsen.

Eleverne havde fundet kreative løsninger på fem delopgaver. Privatfoto.

Måske endnu bedre

Naturfagsmaraton er for 5. og 6. klasser i hele landet. Da de to årgange i alt tæller 19 elever på Hee Skole, var de tilmeldt som én klasse, og de har arbejdet sammen om at skabe de bedste løsninger.

- Den seneste uge har eleverne hver eftermiddag arbejdet med opgaverne. Dagen før maratonet havde de en hel fagdag, hvor de bare arbejdede med projekterne. Og det var et rigtig godt arrangement. Eleverne har arbejdet rigtig godt, og opgaverne var rigtig gode. Selvom der var et højt niveau, så har de vidst, hvordan de skulle gribe det an. De er ikke gået i stå, og de har kunnet se slutproduktet for sig. Og så kom de for at vinde, siger klassens natur og teknologi-lærer Lotte Bastholm Nielsen.

Hun er også overbevist om, at skolen i fremtiden også vil deltage i Naturfagsmaraton.

- Som en del af teknologiforståelsesforsøget, tænker jeg, at vi som skole også vil blive bedre digitalt design og innovation, siger hun.

I to af delopgaverne fik Hee Skole en førsteplads. Det var for løsningen af opgaverne "Det høje tårn" og "Lyd i byen". Privatfoto.
Ifølge naturfagslærer Lotte Bastholm Nielsen kom eleverne for at vinde, så derfor var de rigtig glade og stolte, da de modtog deres diplom. Privatfoto.
0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne