Annonce
Ringkøbing

Hee satser på Bevægelseshus

Denne plan viser, hvordan Fremtidens ?Bevægelseshus kan blive placeret i Hee.

Mange til borgermøde om nyt tiltag for både lokale borgere og andre.

Siden sidste år har foreningen Fremtidens Bevægelseshus arbejdet med planerne om et unikt sundheds- og aktivitets-tilbud i Hee.

Annonce

Der var da også mødt mange op, da foreningen forleden havde indbudt til et oplysnings- og borgermøde om Fremtidens Bevægelseshus.

Huset skal være et sted med mulighed for træning, rehabilitering og behandling af fysioterapeuter. Desuden skal det rumme fitness- og wellness-faciliteter samt motion og fysisk aktivitet i en aktivitetshal.

Målgruppen er lokale borgere samt børnefamilier både fra Danmark og udlandet, og Fremtidens Bevægelseshus skal etableres i nær tilknytning til Familiepark West, hvor bevægelseshusets gæster vil kunne benytte fritidshusene.

Foreningen blev stiftet sidste år med Paul Oxfeldt, Hee, som formand og Ejgil Jespersen, Syddansk Universitet, som næstformand.

Konsulent ansat

Ejgil Jespersen er lektor på Center for Handicap og Bevægelsesfremme, og var meget interesseret i at samarbejde om projektet; han har i mange år arbejdet med bevægelse for alle - også for mennesker med handicap.

I samarbejde med Syddansk Universitet har foreningen for Fremtidens Bevægelseshus i fire måneder haft videnskabsassistent Heidi Trankjær Bøndergaard ansat til at udarbejde en projektudviklingsplan for Familiepark West, og det var denne plan, der blev præsenteret for borgerne i Hee. På mødet fortalte Ejgil Jespersen, at det nye hus kommer til at rumme mulighed for fysioterapibehandlinger, wellness, hvis man har brug for afslapning, fitnessudstyr samt et hurlumhejrum, hvor indretningen skal få sat både børn og voksne i bevægelse.

»Det er vigtigt, at huset bliver brugt både af omegnens beboere og hele områdets turister,« understregede han.

Ambitionen i Hee er, at Fremtidens Bevægelseshus bliver et »universelt design«, der giver brugerne lige muligheder, selvbestemmelse, ligebehandling og medinddragelse.

Udtrykket dækker netop over, at man designer huset, så opdelingen af brugere i handicappede og ikke-handicappede opløses, idet alle brugere kan bliver »handicappede« af miljøets fysiske udformning, fortalte Ejgil Jespersen.

Ejgil Jespersen har arbejdet meget med begrebet »stille inklusion« i idrætten; mange handicappede har et stort ønske om at kunne være fysisk aktive på lige vilkår med andre, og det er netop målet med Fremtidens Bevægelseshus. For eksempel er der udviklet fitnessmaskiner, hvori der indsættes et USB-stik, så maskinen indstiller sig efter den enkelte bruger; foreningen har allerede været i kontakt med leverandørerne.

Foreningen har indgået en innovations- og samarbejdsaftale med Syddansk Universitet, så en sammenhængende fremtidig udvikling er sikret.

Fremtidens Bevægelseshus går nu i gang med det videre arbejde med at beskrive projketet og at søge økonomiske midler og samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce