Annonce
Ringkøbing

Hee satser på Bevægelseshus

Denne plan viser, hvordan Fremtidens ?Bevægelseshus kan blive placeret i Hee.

Mange til borgermøde om nyt tiltag for både lokale borgere og andre.

Siden sidste år har foreningen Fremtidens Bevægelseshus arbejdet med planerne om et unikt sundheds- og aktivitets-tilbud i Hee.

Der var da også mødt mange op, da foreningen forleden havde indbudt til et oplysnings- og borgermøde om Fremtidens Bevægelseshus.

Huset skal være et sted med mulighed for træning, rehabilitering og behandling af fysioterapeuter. Desuden skal det rumme fitness- og wellness-faciliteter samt motion og fysisk aktivitet i en aktivitetshal.

Målgruppen er lokale borgere samt børnefamilier både fra Danmark og udlandet, og Fremtidens Bevægelseshus skal etableres i nær tilknytning til Familiepark West, hvor bevægelseshusets gæster vil kunne benytte fritidshusene.

Foreningen blev stiftet sidste år med Paul Oxfeldt, Hee, som formand og Ejgil Jespersen, Syddansk Universitet, som næstformand.

Konsulent ansat

Ejgil Jespersen er lektor på Center for Handicap og Bevægelsesfremme, og var meget interesseret i at samarbejde om projektet; han har i mange år arbejdet med bevægelse for alle - også for mennesker med handicap.

I samarbejde med Syddansk Universitet har foreningen for Fremtidens Bevægelseshus i fire måneder haft videnskabsassistent Heidi Trankjær Bøndergaard ansat til at udarbejde en projektudviklingsplan for Familiepark West, og det var denne plan, der blev præsenteret for borgerne i Hee. På mødet fortalte Ejgil Jespersen, at det nye hus kommer til at rumme mulighed for fysioterapibehandlinger, wellness, hvis man har brug for afslapning, fitnessudstyr samt et hurlumhejrum, hvor indretningen skal få sat både børn og voksne i bevægelse.

»Det er vigtigt, at huset bliver brugt både af omegnens beboere og hele områdets turister,« understregede han.

Ambitionen i Hee er, at Fremtidens Bevægelseshus bliver et »universelt design«, der giver brugerne lige muligheder, selvbestemmelse, ligebehandling og medinddragelse.

Udtrykket dækker netop over, at man designer huset, så opdelingen af brugere i handicappede og ikke-handicappede opløses, idet alle brugere kan bliver »handicappede« af miljøets fysiske udformning, fortalte Ejgil Jespersen.

Ejgil Jespersen har arbejdet meget med begrebet »stille inklusion« i idrætten; mange handicappede har et stort ønske om at kunne være fysisk aktive på lige vilkår med andre, og det er netop målet med Fremtidens Bevægelseshus. For eksempel er der udviklet fitnessmaskiner, hvori der indsættes et USB-stik, så maskinen indstiller sig efter den enkelte bruger; foreningen har allerede været i kontakt med leverandørerne.

Foreningen har indgået en innovations- og samarbejdsaftale med Syddansk Universitet, så en sammenhængende fremtidig udvikling er sikret.

Fremtidens Bevægelseshus går nu i gang med det videre arbejde med at beskrive projketet og at søge økonomiske midler og samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce