Ringkøbing

Hee satser på Bevægelseshus

Denne plan viser, hvordan Fremtidens ?Bevægelseshus kan blive placeret i Hee.

Mange til borgermøde om nyt tiltag for både lokale borgere og andre.

Siden sidste år har foreningen Fremtidens Bevægelseshus arbejdet med planerne om et unikt sundheds- og aktivitets-tilbud i Hee.

Der var da også mødt mange op, da foreningen forleden havde indbudt til et oplysnings- og borgermøde om Fremtidens Bevægelseshus.

Huset skal være et sted med mulighed for træning, rehabilitering og behandling af fysioterapeuter. Desuden skal det rumme fitness- og wellness-faciliteter samt motion og fysisk aktivitet i en aktivitetshal.

Målgruppen er lokale borgere samt børnefamilier både fra Danmark og udlandet, og Fremtidens Bevægelseshus skal etableres i nær tilknytning til Familiepark West, hvor bevægelseshusets gæster vil kunne benytte fritidshusene.

Foreningen blev stiftet sidste år med Paul Oxfeldt, Hee, som formand og Ejgil Jespersen, Syddansk Universitet, som næstformand.

Konsulent ansat

Ejgil Jespersen er lektor på Center for Handicap og Bevægelsesfremme, og var meget interesseret i at samarbejde om projektet; han har i mange år arbejdet med bevægelse for alle - også for mennesker med handicap.

I samarbejde med Syddansk Universitet har foreningen for Fremtidens Bevægelseshus i fire måneder haft videnskabsassistent Heidi Trankjær Bøndergaard ansat til at udarbejde en projektudviklingsplan for Familiepark West, og det var denne plan, der blev præsenteret for borgerne i Hee. På mødet fortalte Ejgil Jespersen, at det nye hus kommer til at rumme mulighed for fysioterapibehandlinger, wellness, hvis man har brug for afslapning, fitnessudstyr samt et hurlumhejrum, hvor indretningen skal få sat både børn og voksne i bevægelse.

»Det er vigtigt, at huset bliver brugt både af omegnens beboere og hele områdets turister,« understregede han.

Ambitionen i Hee er, at Fremtidens Bevægelseshus bliver et »universelt design«, der giver brugerne lige muligheder, selvbestemmelse, ligebehandling og medinddragelse.

Udtrykket dækker netop over, at man designer huset, så opdelingen af brugere i handicappede og ikke-handicappede opløses, idet alle brugere kan bliver »handicappede« af miljøets fysiske udformning, fortalte Ejgil Jespersen.

Ejgil Jespersen har arbejdet meget med begrebet »stille inklusion« i idrætten; mange handicappede har et stort ønske om at kunne være fysisk aktive på lige vilkår med andre, og det er netop målet med Fremtidens Bevægelseshus. For eksempel er der udviklet fitnessmaskiner, hvori der indsættes et USB-stik, så maskinen indstiller sig efter den enkelte bruger; foreningen har allerede været i kontakt med leverandørerne.

Foreningen har indgået en innovations- og samarbejdsaftale med Syddansk Universitet, så en sammenhængende fremtidig udvikling er sikret.

Fremtidens Bevægelseshus går nu i gang med det videre arbejde med at beskrive projketet og at søge økonomiske midler og samarbejdspartnere.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce