Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Kortet viser,hvordan bevægelseshuset skal placeres i forhold til Naturpark West.
Tirsdag 28. maj klokken 19.00 mødes interesserede borgere og fagpersoner i Multisalen på Hee Skole for at drøfte fremtiden for spændende projekt.

HEE: Nu skal der sættes skub i Fremtidens Bevægelseshus i Hee til borgere og turister.

Tirsdag 28. maj klokken 19.00 indbydes der således til et orienterings- og borgermøde om de planlagte nye faciliteter, der skal skabes i Fremtidens Bevægelseshus.

Huset har været undervejs siden 2014.

Ideen er at skabe et sted, hvor alle, uanset om de har handicap eller funktionsnedsættelse, kan mødes, dyrke motion og fitness, nyde wellness, træne i varmtvandsbassin og få behandlinger af fysioterapeut og specialister samt udfordre sig selv med leg og bevægelse.

Også turister, der har brug for behandlinger samt wellness-, trænings- og fitnessfaciliteter for at opretholde deres livskvalitet, får mulighed for at holde ferie i området sammen med deres familie og samtidig benytte huset.

Håbet er, at Fremtidens Bevægelseshus på denne måde kan være med til at styrke helårsturismen her i kommunen.

Universelt design

- Arkitektonisk skal det nye sted være baseret på universelt design. Det vil sige, at huset bygges og indrettes, så det i videst muligt omfang kan anvendes af alle personer uden behov for tilpasning eller særlig udformning, siger proces- og turismekonsulent Britta Leth.

- Det er første gang i Danmark, at behandling og den slags faciliteter samles på ét sted, der er baseret på universelt design, og hvor faciliteterne kan anvendes af både borgere og turister.

Der er lavet et forprojekt, som Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania har støttet økonomisk. Heri er der lavet en projektbeskrivelse og et idéprogram, hvilket er en nødvendighed, når folkene bag bevægelseshuset nu skal ud at samle penge ind, blandt andet fra fonde.

Lykkes det at skaffe de nødvendige midler, skal huset opføres ved Familiepark West, hvor der er bygget 10 ferieboliger, og hvor der er plads til at opføre i alt 140 ferieboliger

Britta Leth håber, at både interesserede borgere og fagpersoner vil deltage i mødet og høre om de nye faciliteter.

Budgettet er på 48,5 millioner kroner.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce