Annonce
Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Kortet viser,hvordan bevægelseshuset skal placeres i forhold til Naturpark West.
Tirsdag 28. maj klokken 19.00 mødes interesserede borgere og fagpersoner i Multisalen på Hee Skole for at drøfte fremtiden for spændende projekt.

HEE: Nu skal der sættes skub i Fremtidens Bevægelseshus i Hee til borgere og turister.

Tirsdag 28. maj klokken 19.00 indbydes der således til et orienterings- og borgermøde om de planlagte nye faciliteter, der skal skabes i Fremtidens Bevægelseshus.

Huset har været undervejs siden 2014.

Ideen er at skabe et sted, hvor alle, uanset om de har handicap eller funktionsnedsættelse, kan mødes, dyrke motion og fitness, nyde wellness, træne i varmtvandsbassin og få behandlinger af fysioterapeut og specialister samt udfordre sig selv med leg og bevægelse.

Også turister, der har brug for behandlinger samt wellness-, trænings- og fitnessfaciliteter for at opretholde deres livskvalitet, får mulighed for at holde ferie i området sammen med deres familie og samtidig benytte huset.

Håbet er, at Fremtidens Bevægelseshus på denne måde kan være med til at styrke helårsturismen her i kommunen.

Annonce

Universelt design

- Arkitektonisk skal det nye sted være baseret på universelt design. Det vil sige, at huset bygges og indrettes, så det i videst muligt omfang kan anvendes af alle personer uden behov for tilpasning eller særlig udformning, siger proces- og turismekonsulent Britta Leth.

- Det er første gang i Danmark, at behandling og den slags faciliteter samles på ét sted, der er baseret på universelt design, og hvor faciliteterne kan anvendes af både borgere og turister.

Der er lavet et forprojekt, som Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania har støttet økonomisk. Heri er der lavet en projektbeskrivelse og et idéprogram, hvilket er en nødvendighed, når folkene bag bevægelseshuset nu skal ud at samle penge ind, blandt andet fra fonde.

Lykkes det at skaffe de nødvendige midler, skal huset opføres ved Familiepark West, hvor der er bygget 10 ferieboliger, og hvor der er plads til at opføre i alt 140 ferieboliger

Britta Leth håber, at både interesserede borgere og fagpersoner vil deltage i mødet og høre om de nye faciliteter.

Budgettet er på 48,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce