Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Kortet viser,hvordan bevægelseshuset skal placeres i forhold til Naturpark West.
Tirsdag 28. maj klokken 19.00 mødes interesserede borgere og fagpersoner i Multisalen på Hee Skole for at drøfte fremtiden for spændende projekt.

HEE: Nu skal der sættes skub i Fremtidens Bevægelseshus i Hee til borgere og turister.

Tirsdag 28. maj klokken 19.00 indbydes der således til et orienterings- og borgermøde om de planlagte nye faciliteter, der skal skabes i Fremtidens Bevægelseshus.

Huset har været undervejs siden 2014.

Ideen er at skabe et sted, hvor alle, uanset om de har handicap eller funktionsnedsættelse, kan mødes, dyrke motion og fitness, nyde wellness, træne i varmtvandsbassin og få behandlinger af fysioterapeut og specialister samt udfordre sig selv med leg og bevægelse.

Også turister, der har brug for behandlinger samt wellness-, trænings- og fitnessfaciliteter for at opretholde deres livskvalitet, får mulighed for at holde ferie i området sammen med deres familie og samtidig benytte huset.

Håbet er, at Fremtidens Bevægelseshus på denne måde kan være med til at styrke helårsturismen her i kommunen.

Universelt design

- Arkitektonisk skal det nye sted være baseret på universelt design. Det vil sige, at huset bygges og indrettes, så det i videst muligt omfang kan anvendes af alle personer uden behov for tilpasning eller særlig udformning, siger proces- og turismekonsulent Britta Leth.

- Det er første gang i Danmark, at behandling og den slags faciliteter samles på ét sted, der er baseret på universelt design, og hvor faciliteterne kan anvendes af både borgere og turister.

Der er lavet et forprojekt, som Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania har støttet økonomisk. Heri er der lavet en projektbeskrivelse og et idéprogram, hvilket er en nødvendighed, når folkene bag bevægelseshuset nu skal ud at samle penge ind, blandt andet fra fonde.

Lykkes det at skaffe de nødvendige midler, skal huset opføres ved Familiepark West, hvor der er bygget 10 ferieboliger, og hvor der er plads til at opføre i alt 140 ferieboliger

Britta Leth håber, at både interesserede borgere og fagpersoner vil deltage i mødet og høre om de nye faciliteter.

Budgettet er på 48,5 millioner kroner.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen