Annonce
Vestjylland

HB slog Thisted i træningskamp: Ligner et rigtigt 2. divisionshold

Anders Santos Iversen bliver en af de spillere, der bliver interessant at følge for Holstebro Boldklub. Den unge offensivspiller har nogle ting i værktøjskassen, som kan gøre ondt på alle modstandere. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub høstede brugbar erfaring med, hvad det vil sige at spille på 2. divisions-niveau, i træningskampen mod Thisted. Og slap rigtig godt fra opgaven, både målt på spillet og på resultatet.
Annonce

Holstebro: Bare fordi man var det bedste hold i Danmarksserien og rykkede op i 2. division, betyder det ikke, at man automatisk er 'et rigtigt 2. divisionshold'.

At man automatisk hører til på den hylde, man nu befinder sig. For landets tredjebedste række er noget helt andet end den række, Holstebro Boldklub tidligere på sommeren rykkede op fra. Men i den første rigtige styrkeprøve frem mod den nye sæson, lørdagens træningskamp mod divisionskollegerne fra Thisted, så det faktisk rigtigt lovende ud.

- Ringkøbing var ikke gode nok i onsdags, til at jeg kan bruge den kamp til at vurdere noget. Men det hold vi mødte i dag, det er et af de hold vi kommer til at møde i 2. division og de samme spillere, så her fik vi en idé om, hvor vi står i forhold til et hold, der nok bliver et midterhold i 2. division, forklarer cheftræner Kim Kristensen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Thisted FC 2-1 (1-1)

Træningskamp på Idrætscenter Vest

Mål: 1-0 Emil Zetterquist (39.), 1-1 Kasper Yde (41.), 2-1 Jens Emil Fjendsbo (90.).

Begge hold havde blandt deres profiler og reserver, ligesom der fra begge sider blev skiftet 11 mand i pausen. En faktor, som nok var til HBs fordel takket være klubbens store bredde, i 2-1 sejren på Idrætscenter Vest.

Annonce

Fysik og forsvarsspil

I en lukket affære, hvor ingen af de to hold gav meget plads til hinanden, faldt alle tre mål også efter hjørnespark. På mange måder ret sigende for både kampen og noget af det, HB skal forvente i den kommende sæson.

- Fysisk går vi ind og matcher dem, ligesom vi er dygtige til at lukke ned for dem i åbent spil. Dødboldene kan vi ikke undgå, men så synes jeg det er fedt, at vi også scorer vores to mål på hjørnespark og viser dem, at de altså også skal være bange for os på standardsituationerne, siger anfører Andreas Kiilerich.

HB gav i lørdagens træningskamp til en stribe prøvespillere i form af Oliver Iserhorst Pedersen, Jens Emil Fjendsbo, Oliver Lund, Patrick Jahn (billedet), Rasmus Weibel og Tim Sabene. Foto: Morten Strægaard

Med den anden sejr i lige så mange træningskampe er Holstebro Boldklub kommet fint i gang efter ferien, rent resultatmæssigt. Men resultaterne bekræfter faktisk kun den fornemmelse, anføreren løber rundt med til træning og kamp.

- Jeg synes virkeligt vi virker til at være i en rigtig god forfatning, siger Andreas Kiilerich.

Også cheftræneren er godt tilfreds med, at man igen kunne noterer sig en sejr efter prøvespilleren Jens Emil Fjendsbo dybt inde i overtiden var først på returbolden fra Kristian Bach Nielsens hovedstød og kunne score sejrsmålet til 2-1.

- Kampen viser, at de ting vi har gang i, de virker, og at det her 2. divisions-projekt slet ikke er en umulig opgave. Vi kan godt være med, siger Kim Kristensen.

En del tilskuere havde valgt at tage en tur på Idrætscenter Vest i det gode vejr lørdag eftermiddag. Foto: Morten Strægaard


Kampen viser, at de ting vi har gang i, de virker, og at det her 2. divisions-projekt slet ikke er en umulig opgave. Vi kan godt være med.

Kim Kristensen, cheftræner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tusindvis af borgere får ny udbyder: Overflytning af tv-kunder kan trække ud til onsdag

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce