Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillens ejer: Jeg har betalt for rørskadeforsikring siden 2005 til ingen nytte

Havnegrillens kloakstikledning befinder sig ifølge matrikelkortet inde på nabo-grunden, som ejes af kommunen. Derfor vil forsikringsselskabet ikke betale for skaden, selv om Ole Nahnsen har betalt til forsikringen siden 2005. Foto: lk
Ole Nahnsen kan ikke få erstatning for rørskade, fordi ledningen ligger på kommunens grund og ikke er blevet tinglyst som tilhørende ham.

Ringkøbing: OIe Nahnsen, ejer af Havnegrillen, sætter nu gang i udbedringen af den rørskade, der siden tirsdag har lammet hans forretning.

Der er gået hul på kloakstikledningen, som fører ind til Havnegrillen, hvilket medførte at en rotte trængte ind i lokalerne.

Havnegrillen blev lukket tirsdag og rotten aflivet – men tilbage står, hvem der skal betale for udbedringen af stikledningen. Ole Nahnsen, kommunen eller hans forsikringsselskab?

Stikledningen går fra den offentlige hovedkloak i vejen Ved Fjorden og ind til Havnegrillen. Der er blot det særlige i denne sag, at stikledningen løber langs skel mellem Havnegrillen og kommunens grund – og faktisk befinder sig inde på kommunens grund.

I 2005 købte Ole Nahnsen forretningsbygningen og grunden af kommunen. Nabogrunden, hvorpå vinforretningen Kræs ligger, er stadig ejet af kommunen.

Ifølge Nahnsen opstår miseren, da landmåleren skal udmatrikulere grunden. Her sættes skel således, at stikledningen ind til Havnegrillen kommer til at befinde sig cirka en halv meter på den forkerte side – inde på kommunens matrikel.

Ingen skænker det dog en tanke, og siden 2005 har Ole Nahnsen betalt for en rørskadeforsikring.

Årene går, og i forbindelse med placeringen af et hegn mellem Havnegrillen og kommunens grund bliver der banket en pæl i jorden, som sandsynligvis slår hul på stikledningen. En rotte opdager hullet og følger varmen fra varmerøret ind til Havnegrillen og trænger ind.

Ole Nahnsen har fået besked om, at forsikringsselskabet ikke vil betale for skaden, da det ikke er tinglyst, at han faktisk ejer stikledningen, hvilket skal ske, når den løber på en grund, der ikke er hans.

- Det skyldes ene og alene, at grunden blev udmatrikuleret forkert. Stikledningen skulle naturligvis have hørt til min grund. Nu må jeg bare konstatere, at jeg har betalt for en rørskadeforsikring siden 2005 til ingen nytte, siger Ole Nahnsen.

Også kommunen har hidtil afvist at ville betale.

Ole Nahnsen regner med, at udbedringen af rørskaden er gjort færdig lørdag, så han efter rengøring og desinfektion kan åbne Havnegrillen i næste uge.

Annonce

Fem til ti sager årligt

Også Ringkøbing-Skjern Forsyning har været indblandet i sagen.

Ringkøbing-Skjern Forsyning har fredag gransket sagen og haft en montør ude at bese forholdene og konferere med en kloakmester.

Direktør Finn Jessen fra forsyningen bekræfter, at ledningen ligger inde på kommunens grund, men at ledningen kun transporterer vand fra Havnegrillen, som dermed er ejer af ledningen.

Tvivl om ejerskabet til stikledninger opstår ifølge Finn Jessen af og til.

- Vi har fem til ti sager om året, hvor folk henvender sig. Det skyldes i mange tilfælde, at en lodsejer har udskilt en del af en grund og så glemmer at adskille kloakken mellem den gamle og nye grund. Hvis den nye grund blot tilsluttes det eksisterende, blandes kloakken sammen. Det går fint, men når det efter 30 år falder sammen, kan naboerne ikke finde ud af, hvem der skal håndtere skaden. Her hjælper vi gerne folk med at finde den bedste løsning. Vi er ofte villige til at sætte en ekstra brønd, så hver lodsejer får hver sin brønd, siger Finn Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce