x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillens ejer: Jeg har betalt for rørskadeforsikring siden 2005 til ingen nytte

Havnegrillens kloakstikledning befinder sig ifølge matrikelkortet inde på nabo-grunden, som ejes af kommunen. Derfor vil forsikringsselskabet ikke betale for skaden, selv om Ole Nahnsen har betalt til forsikringen siden 2005. Foto: lk
Ole Nahnsen kan ikke få erstatning for rørskade, fordi ledningen ligger på kommunens grund og ikke er blevet tinglyst som tilhørende ham.

Ringkøbing: OIe Nahnsen, ejer af Havnegrillen, sætter nu gang i udbedringen af den rørskade, der siden tirsdag har lammet hans forretning.

Der er gået hul på kloakstikledningen, som fører ind til Havnegrillen, hvilket medførte at en rotte trængte ind i lokalerne.

Havnegrillen blev lukket tirsdag og rotten aflivet – men tilbage står, hvem der skal betale for udbedringen af stikledningen. Ole Nahnsen, kommunen eller hans forsikringsselskab?

Stikledningen går fra den offentlige hovedkloak i vejen Ved Fjorden og ind til Havnegrillen. Der er blot det særlige i denne sag, at stikledningen løber langs skel mellem Havnegrillen og kommunens grund – og faktisk befinder sig inde på kommunens grund.

I 2005 købte Ole Nahnsen forretningsbygningen og grunden af kommunen. Nabogrunden, hvorpå vinforretningen Kræs ligger, er stadig ejet af kommunen.

Ifølge Nahnsen opstår miseren, da landmåleren skal udmatrikulere grunden. Her sættes skel således, at stikledningen ind til Havnegrillen kommer til at befinde sig cirka en halv meter på den forkerte side – inde på kommunens matrikel.

Ingen skænker det dog en tanke, og siden 2005 har Ole Nahnsen betalt for en rørskadeforsikring.

Årene går, og i forbindelse med placeringen af et hegn mellem Havnegrillen og kommunens grund bliver der banket en pæl i jorden, som sandsynligvis slår hul på stikledningen. En rotte opdager hullet og følger varmen fra varmerøret ind til Havnegrillen og trænger ind.

Ole Nahnsen har fået besked om, at forsikringsselskabet ikke vil betale for skaden, da det ikke er tinglyst, at han faktisk ejer stikledningen, hvilket skal ske, når den løber på en grund, der ikke er hans.

- Det skyldes ene og alene, at grunden blev udmatrikuleret forkert. Stikledningen skulle naturligvis have hørt til min grund. Nu må jeg bare konstatere, at jeg har betalt for en rørskadeforsikring siden 2005 til ingen nytte, siger Ole Nahnsen.

Også kommunen har hidtil afvist at ville betale.

Ole Nahnsen regner med, at udbedringen af rørskaden er gjort færdig lørdag, så han efter rengøring og desinfektion kan åbne Havnegrillen i næste uge.

Annonce

Fem til ti sager årligt

Også Ringkøbing-Skjern Forsyning har været indblandet i sagen.

Ringkøbing-Skjern Forsyning har fredag gransket sagen og haft en montør ude at bese forholdene og konferere med en kloakmester.

Direktør Finn Jessen fra forsyningen bekræfter, at ledningen ligger inde på kommunens grund, men at ledningen kun transporterer vand fra Havnegrillen, som dermed er ejer af ledningen.

Tvivl om ejerskabet til stikledninger opstår ifølge Finn Jessen af og til.

- Vi har fem til ti sager om året, hvor folk henvender sig. Det skyldes i mange tilfælde, at en lodsejer har udskilt en del af en grund og så glemmer at adskille kloakken mellem den gamle og nye grund. Hvis den nye grund blot tilsluttes det eksisterende, blandes kloakken sammen. Det går fint, men når det efter 30 år falder sammen, kan naboerne ikke finde ud af, hvem der skal håndtere skaden. Her hjælper vi gerne folk med at finde den bedste løsning. Vi er ofte villige til at sætte en ekstra brønd, så hver lodsejer får hver sin brønd, siger Finn Jessen.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce