Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillen i slagsmål om kloakledning efter rottefund

Havnegrillen i Ringkøbing er nabo til rådhuset. Derfor er der nu opstået tvist om regningen for reparation af kloakstikledning. Arkivfoto
Grillbarejer Ole Nahnsen og Ringkøbing-Skjern Forsyning er uenige om, hvem der skal betale for reparation af kloakstikledning, som ligger på kommunens grund.
Annonce

Ringkøbing: Spisestedet Havnegrillen, der ligger lige ved siden af rådhuset i Ringkøbing, har siden tirsdag været tvunget til at holde lukket. Årsagen er, at en rotte var trængt ind dér, hvor fjernvarmerørene går ind i lokalerne.

- Men allerede tirsdag blev problemet løst. Vi lukkede forretningen, rotten blev skudt, og der blev smidt ekstra beton rundt om rørene, fortæller Havnegrillens ejer Ole Nahnsen.

Men tilbage er et økonomisk problem.

Der er gravet ned til kloakken og konstateret, at rotten har fulgt et fjernvarmerør, som den har fået adgang til via et hul i en kloakstikledning – som ligger på kommunens grund.

Ole Nahnsen forventer derfor, at udbedringen skal betales af kommunen, men Ringkøbing-Skjern Forsyning melder hus forbi.

- Forsyningen vil ikke kendes ved ledningen, men siger det er min, forklarer Ole Nahnsen.

Han har derfor henvendt sig til sit forsikringsselskab for at få aktiveret sin rørskadeforsikring.

- Men forsikringsselskabet siger, at når stikledningen ligger på kommunens grund, skal det være tinglyst, at den faktisk tilhører mig. Der skal være dokumentation for, at det er min stikledning. Ellers vil selskabet ikke betale, siger Nahnsen og fortsætter:

- Det skal jo bare repareres, men vi er nødt til at gøre det i rigtig rækkefølge. Vi kan ikke åbne forretningen, så længe kloakken står åben. Og den er fuldstændig smadret, siger han.

Han håber der kommer en løsning på pengestriden fredag eller senest mandag, så kloakfirmaet kan gå i gang med at fixe ledningen.

- Kloakmanden mener, at det kan løbe op i 20, 25 eller måske 30.000 kroner, siger han.

Annonce

Reglerne er fulgt

Fødevarestyrelsen er informeret om rottefundet og den efterfølgende lukning. Derfor er der givet grønt lys til, at Havnegrillen kan åbnes igen efter rengøring og desinfektion. Styrelsen vil så foretage en inspektion, når forretningen igen er oppe at køre.

- Reglerne er fulgt til punkt og prikke, men tilbage står altså slagsmålet om, hvem der skal betale for reparationen, siger Ole Nahnsen.

Hos Ringkøbing-Skjern Forsyning siger direktør Finn Jessen fredag morgen:

- Vi kigger på det senere i dag, når vi har set på nogle tegninger, og når jeg har fået talt med vores montør og vores egne kloakmestre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce