x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillen er åben igen - kommunen overvejer kloakregning

Ole Nahnsen er glad igen. Havnegrillen er åben, og komunen betaler sandsynligvis regningen for den defekte kloakledning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Regningen for udbedring af den defekte kloakstikledning bliver sandsynligvis betalt af kommunen.

Ringkøbing: Havnegrillen er mandag åbnet igen efter at have været lukket siden tirsdag i sidste uge på grund af et rottefund.

Kundetilstrømningen til det genåbnede spisested har været som sædvanlig på en mandag, melder indehaver Ole Nahnsen.

- Det er som om, intet har været sket. Det satser vi på fortsætter, siger han.

Efter rottefundet blev det konstateret, at der var hul på kloakstikledningen til Havnegrillen, sandsynligvis, fordi der var blevet banket en pæl ned i ledningen, da der blev opstillet et stakit. Rotten var kommet ud af hullet og havde fulgt varmerøret hen til indgangen til Havnegrillen og her trængt ind.

Til Ole Nahnsens store overraskelse viste det sig, at kloakstikledningen ligger på den forkerte side af skellet ind til nabogrunden, hvor vinforretningen Kræs ligger, og som er ejet af kommunen.

Da Nahnsen købte forretningslokalerne og grunden af kommunen, blev grunden fejlagtigt udstykket således, at stikledningen ikke kom med på hans grund, men forblev på kommunens.

Det betød, at forsikringsselskabet nægtede at betale for udbedring af stikledningen på trods af, at Nahnsen har betalt rørskadeforsikring siden 2005.

Han satte dog gang i reparationsarbejdet lørdag, så Havnegrillen efter endt rengøring og desinfektion kunne åbne mandag.

Samtidig har Ringkøbing-Skjern Kommune taget sagen op i erkendelse af, at der blev begået en fejl, da kommunen solgte grunden til Ole Nahnsen.

- Kommunen undersøger muligheden for at få afviklet den aktuelle sag ved at betale regningen for kloakarbejdet. Samtidig skal ledningen tinglyses som tilhørende Havnegrillen, så vi ikke kommer i samme situation en gang til, siger afdelingsleder Ivan Thesbjerg hos kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce