Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillen er åben igen - kommunen overvejer kloakregning

Ole Nahnsen er glad igen. Havnegrillen er åben, og komunen betaler sandsynligvis regningen for den defekte kloakledning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Regningen for udbedring af den defekte kloakstikledning bliver sandsynligvis betalt af kommunen.

Ringkøbing: Havnegrillen er mandag åbnet igen efter at have været lukket siden tirsdag i sidste uge på grund af et rottefund.

Kundetilstrømningen til det genåbnede spisested har været som sædvanlig på en mandag, melder indehaver Ole Nahnsen.

- Det er som om, intet har været sket. Det satser vi på fortsætter, siger han.

Efter rottefundet blev det konstateret, at der var hul på kloakstikledningen til Havnegrillen, sandsynligvis, fordi der var blevet banket en pæl ned i ledningen, da der blev opstillet et stakit. Rotten var kommet ud af hullet og havde fulgt varmerøret hen til indgangen til Havnegrillen og her trængt ind.

Til Ole Nahnsens store overraskelse viste det sig, at kloakstikledningen ligger på den forkerte side af skellet ind til nabogrunden, hvor vinforretningen Kræs ligger, og som er ejet af kommunen.

Da Nahnsen købte forretningslokalerne og grunden af kommunen, blev grunden fejlagtigt udstykket således, at stikledningen ikke kom med på hans grund, men forblev på kommunens.

Det betød, at forsikringsselskabet nægtede at betale for udbedring af stikledningen på trods af, at Nahnsen har betalt rørskadeforsikring siden 2005.

Han satte dog gang i reparationsarbejdet lørdag, så Havnegrillen efter endt rengøring og desinfektion kunne åbne mandag.

Samtidig har Ringkøbing-Skjern Kommune taget sagen op i erkendelse af, at der blev begået en fejl, da kommunen solgte grunden til Ole Nahnsen.

- Kommunen undersøger muligheden for at få afviklet den aktuelle sag ved at betale regningen for kloakarbejdet. Samtidig skal ledningen tinglyses som tilhørende Havnegrillen, så vi ikke kommer i samme situation en gang til, siger afdelingsleder Ivan Thesbjerg hos kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Annonce