Annonce
Ringkøbing-Skjern

Havnegrillen er åben igen - kommunen overvejer kloakregning

Ole Nahnsen er glad igen. Havnegrillen er åben, og komunen betaler sandsynligvis regningen for den defekte kloakledning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Regningen for udbedring af den defekte kloakstikledning bliver sandsynligvis betalt af kommunen.

Ringkøbing: Havnegrillen er mandag åbnet igen efter at have været lukket siden tirsdag i sidste uge på grund af et rottefund.

Kundetilstrømningen til det genåbnede spisested har været som sædvanlig på en mandag, melder indehaver Ole Nahnsen.

- Det er som om, intet har været sket. Det satser vi på fortsætter, siger han.

Efter rottefundet blev det konstateret, at der var hul på kloakstikledningen til Havnegrillen, sandsynligvis, fordi der var blevet banket en pæl ned i ledningen, da der blev opstillet et stakit. Rotten var kommet ud af hullet og havde fulgt varmerøret hen til indgangen til Havnegrillen og her trængt ind.

Til Ole Nahnsens store overraskelse viste det sig, at kloakstikledningen ligger på den forkerte side af skellet ind til nabogrunden, hvor vinforretningen Kræs ligger, og som er ejet af kommunen.

Da Nahnsen købte forretningslokalerne og grunden af kommunen, blev grunden fejlagtigt udstykket således, at stikledningen ikke kom med på hans grund, men forblev på kommunens.

Det betød, at forsikringsselskabet nægtede at betale for udbedring af stikledningen på trods af, at Nahnsen har betalt rørskadeforsikring siden 2005.

Han satte dog gang i reparationsarbejdet lørdag, så Havnegrillen efter endt rengøring og desinfektion kunne åbne mandag.

Samtidig har Ringkøbing-Skjern Kommune taget sagen op i erkendelse af, at der blev begået en fejl, da kommunen solgte grunden til Ole Nahnsen.

- Kommunen undersøger muligheden for at få afviklet den aktuelle sag ved at betale regningen for kloakarbejdet. Samtidig skal ledningen tinglyses som tilhørende Havnegrillen, så vi ikke kommer i samme situation en gang til, siger afdelingsleder Ivan Thesbjerg hos kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce