Annonce
Ringkøbing

Havnefoged åbner porten for lokale kunstnere

Kunst på havnen i Ringkøbing, 2020, havnefoged Niels Nielsen har arrangeret sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune
De kommende to uger kan du møde lokale kunstnere på havnen i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Udsigten til en tom havn var ikke til at bære for havnefoged Niels Nielsen, så han var hurtig til at gå med på ideen fra kulturkonsulent Gitte Damgaard, Ringkøbing-Skjern Kommune, da hun foreslog, at man på havnen kunne give arbejdsplads til lokale kunstnere.

- Kunstnerne melder ind til mig, hvornår de kan komme, og så finder vi en plads til dem, fortæller han fra det fine røde havnekontor på havnen.

Annonce

Forsøgsår

Denne mandag er Irene Christiansen dukket op og står i den lille hal, men der er pladser på hele havnearealet, så man kan stå, hvor man helst vil.

- Det er et forsøgsår, hvor vi ikke lige ved, hvilket græs vi træder på. Vi vil gerne gøre det her til en permanent ordning, så nu må vi se, hvordan vi skal gribe det an, siger havnefoged Niels Nielsen, der gerne rydder plads i bygningen for at give plads til de kommende ugers gæster.

Irene Christiansen er en af de lokale, der har taget imod tilbuddet om at stå på havnen en dag. Hun har taget nogle af sine færdige billeder med hjemmefra, men hun skal også male på et nyt.

- Dét er kravet, siger Niels Nielsen og uddyber:

- De skal skabe liv og kreativitet, så her sker noget, man kan komme og kigge på.

Annonce

Bredt emne

Der havde været talt om, at udgangspunktet for kunstnerne skulle være ”noget med fjorden”, men det var for snævre rammer i forhold til at tiltrække de kreative, kunne havnefogeden konstatere. Derfor sadlede de om, så nu er emnet åbent:

- Vi breder vingerne ud og ser, hvad det bringer, siger havnefogeden.


Det er et forsøgsår, hvor vi ikke lige ved, hvilket græs vi træder på. Vi vil gerne gøre det her til en permanent ordning, så nu må vi se, hvordan vi skal gribe det an.

Havnefoged Niels Nielsen


Irene Christiansen glæder sig til en arbejdsdag på havnen:

- Jeg gør det for sjov, for hyggen og for det sociale samvær, siger hun.

De bliver tre malere i hallen denne mandag, men sådan bliver det ikke hver dag.

- Man melder ind, hvornår man kan – og så ser vi, hvordan det hele kommer til at passe. Vi gør det for at skabe liv på havnen, så alle er selvfølgelig velkomne til at kigge forbi, når de er ude og gå en tur, opfordrer Niels Nielsen.

Annonce
Annonce
Skjern

Ny præst er indsat i LM-Kirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Annonce