Annonce
Hvide Sande

Havnedirektør glæder sig over flere coastere i farvandet

Direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, ser stort potentiale i, at selskabet Baltic Shipping Company nu retter kikkerten mod Vestjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Chefen for havnen i Hvide Sande, Steen Davidsen, er godt tilfreds med, at selskabet Baltic Shipping Company fremover vil satse mere på aktiviteter i det vestjyske.

Hvide Sande: Det er en klar gevinst for havnen i Hvide Sande, at Baltic Shipping Company netop har købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply.

- Vi tror, det er rigtig godt, at de får en partner med ind, som også har en flåde. Det ser vi et stort potentiale i.

Sådan siger direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, med henvisning til, at Baltic Shipping Company har flere end 30 coastere i selskabets flåde:

- Vi har masser af plads, og vi håber, det kan være med til at booste væksten yderligere på trafikhavnen. Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet, tilføjer Steen Davidsen.

Da den nye vesthavn blev taget i brug i 2013, gav det sig hurtigt udslag i en øget godsmængde, men de seneste par år har der været stagnation på den front.

I dag bliver der håndteret omkring 170.000 ton gods om året på havnen i Hvide Sande.

Annonce

Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet

Steen Davidsen, direktør, Hvide Sande Havn

Har de samme værdier

Steen Davidsen har som sådan ikke været involveret i forhandlingerne mellem Baltic Shipping Company og Hvide Sande Supply:

- De har ikke pligt til at orientere os, og de skal ikke have vores accept, men vi har godt vidst, at de kiggede på de muligheder her, og det bakker vi fuldt op om, siger havnedirektøren, der efter alt at dømme har udsigt til øget indtjening i form af skibs- og vareafgifter, når Baltic Shipping Company fremover lægger til kaj i Hvide Sande.

Baltic Shipping Company - der har base i Hundested i Nordsjælland - opererer i forvejen i havnebyer som København, Frederiksværk, Helsingør, Korsør, Køge, Vordingborg og Nykøbing Falster.

Selskabets direktør, Ronnie Hulstrøm, fastslår, at Baltic Shipping Company og den nye partner i Vestjylland 'vægter de samme værdier højt':

- Hvide Sande Supply tager aktivt del i lokalsamfundet og skaber værdi. Vi ved, at den opgave kan vi hjælpe med at løfte og udvikle de næste mange år, siger Ronnie Hulstrøm.

Fusionen træder i kraft med virkning fra 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];