Annonce
Hvide Sande

Havnedirektør glæder sig over flere coastere i farvandet

Direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, ser stort potentiale i, at selskabet Baltic Shipping Company nu retter kikkerten mod Vestjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Chefen for havnen i Hvide Sande, Steen Davidsen, er godt tilfreds med, at selskabet Baltic Shipping Company fremover vil satse mere på aktiviteter i det vestjyske.

Hvide Sande: Det er en klar gevinst for havnen i Hvide Sande, at Baltic Shipping Company netop har købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply.

- Vi tror, det er rigtig godt, at de får en partner med ind, som også har en flåde. Det ser vi et stort potentiale i.

Sådan siger direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, med henvisning til, at Baltic Shipping Company har flere end 30 coastere i selskabets flåde:

- Vi har masser af plads, og vi håber, det kan være med til at booste væksten yderligere på trafikhavnen. Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet, tilføjer Steen Davidsen.

Da den nye vesthavn blev taget i brug i 2013, gav det sig hurtigt udslag i en øget godsmængde, men de seneste par år har der været stagnation på den front.

I dag bliver der håndteret omkring 170.000 ton gods om året på havnen i Hvide Sande.

Annonce

Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet

Steen Davidsen, direktør, Hvide Sande Havn

Har de samme værdier

Steen Davidsen har som sådan ikke været involveret i forhandlingerne mellem Baltic Shipping Company og Hvide Sande Supply:

- De har ikke pligt til at orientere os, og de skal ikke have vores accept, men vi har godt vidst, at de kiggede på de muligheder her, og det bakker vi fuldt op om, siger havnedirektøren, der efter alt at dømme har udsigt til øget indtjening i form af skibs- og vareafgifter, når Baltic Shipping Company fremover lægger til kaj i Hvide Sande.

Baltic Shipping Company - der har base i Hundested i Nordsjælland - opererer i forvejen i havnebyer som København, Frederiksværk, Helsingør, Korsør, Køge, Vordingborg og Nykøbing Falster.

Selskabets direktør, Ronnie Hulstrøm, fastslår, at Baltic Shipping Company og den nye partner i Vestjylland 'vægter de samme værdier højt':

- Hvide Sande Supply tager aktivt del i lokalsamfundet og skaber værdi. Vi ved, at den opgave kan vi hjælpe med at løfte og udvikle de næste mange år, siger Ronnie Hulstrøm.

Fusionen træder i kraft med virkning fra 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk mavepumper: Et hjertesuk fra en genbrugs-frivillig

Læserbrev: Gebyr for genbrugsbutikker, spejdere og andre frivillige organisationer med et CVR nummer eller et P – nummer. Det er utroligt, at et så lille beløb er så vigtigt for Ringkøbing-Skjern Kommune, men mest utroligt for mig er augmentationerne for gebyret. Jeg har faktisk brugt noget energi på at tale med dels genbrugspladser, genbrugsbutikker og spejdere, dels udviklingsforum og politikere om dette gebyr. Bare for at forstå gebyret har jeg, kort efter at gebyret blev vedtaget på Teknik & Miljø mødet d. 26. november 2019, kontaktet to politikere. En, som stemte for, og en, som stemte imod. Jeg har selvfølgelig ikke udtalelserne på skrift. Fra en, som stemte for: ”Der er virksomheder, som er vrede over, at vi ikke betaler gebyrerne”. ”Spejderne får nok”. ”Spejderne har jo avisindsamlingen – og det er der andre som gerne vil have”. ”Husk – du skal vælge dine kampe med omhu”. ”Jeg lovede at kæmpe imod, men nye oplysninger gjorde at jeg stemte for”.”Hvis ikke vi betaler, så er der andre, som skal betale”. Samme politiker har siden udtalt: ”I kan jo bare kun tage det, I kan sælge”. Fra en, som stemte imod: ”Har været ude for at tale med genbrugsbutikker og kan slet se, I skal betale”. ”Vil se muligheden for at få det i byrådet”. Forleden kunne jeg så i Dagbladet læse Klima-,energi,- og forsyningsminister Dan Jørgensens kommentar om, hvorfor han synes, vi skal betale. Jeg mener ikke hans svar er et minister-værdigt svar. Ministeren sammenligner gebyret til genbrugspladsen med, at vi bruger jo også strøm, el og vand, og det skal vi jo betale for. Jeg kan på ingen måder se sammenligningen. Et lille beløb i kommunens store regnskab, men en politisk mavepumper til os frivillige. Suk.

Annonce