Hvide Sande

Havnedirektør glæder sig over flere coastere i farvandet

Direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, ser stort potentiale i, at selskabet Baltic Shipping Company nu retter kikkerten mod Vestjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Chefen for havnen i Hvide Sande, Steen Davidsen, er godt tilfreds med, at selskabet Baltic Shipping Company fremover vil satse mere på aktiviteter i det vestjyske.

Hvide Sande: Det er en klar gevinst for havnen i Hvide Sande, at Baltic Shipping Company netop har købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply.

- Vi tror, det er rigtig godt, at de får en partner med ind, som også har en flåde. Det ser vi et stort potentiale i.

Sådan siger direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, med henvisning til, at Baltic Shipping Company har flere end 30 coastere i selskabets flåde:

- Vi har masser af plads, og vi håber, det kan være med til at booste væksten yderligere på trafikhavnen. Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet, tilføjer Steen Davidsen.

Da den nye vesthavn blev taget i brug i 2013, gav det sig hurtigt udslag i en øget godsmængde, men de seneste par år har der været stagnation på den front.

I dag bliver der håndteret omkring 170.000 ton gods om året på havnen i Hvide Sande.

Faciliteterne har vi, så det her kræver ikke yderligere investeringer fra vores side. Vi har plads til betydelig vækst, og vi venter os meget af det her i form af større aktivitet

Steen Davidsen, direktør, Hvide Sande Havn

Har de samme værdier

Steen Davidsen har som sådan ikke været involveret i forhandlingerne mellem Baltic Shipping Company og Hvide Sande Supply:

- De har ikke pligt til at orientere os, og de skal ikke have vores accept, men vi har godt vidst, at de kiggede på de muligheder her, og det bakker vi fuldt op om, siger havnedirektøren, der efter alt at dømme har udsigt til øget indtjening i form af skibs- og vareafgifter, når Baltic Shipping Company fremover lægger til kaj i Hvide Sande.

Baltic Shipping Company - der har base i Hundested i Nordsjælland - opererer i forvejen i havnebyer som København, Frederiksværk, Helsingør, Korsør, Køge, Vordingborg og Nykøbing Falster.

Selskabets direktør, Ronnie Hulstrøm, fastslår, at Baltic Shipping Company og den nye partner i Vestjylland 'vægter de samme værdier højt':

- Hvide Sande Supply tager aktivt del i lokalsamfundet og skaber værdi. Vi ved, at den opgave kan vi hjælpe med at løfte og udvikle de næste mange år, siger Ronnie Hulstrøm.

Fusionen træder i kraft med virkning fra 1. juni.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce