Hvide Sande

Havneby kan dufte en succes: Hvide Sande vil selv stå for fødevarefestival

Til sidste års fødevarefestival i auktionshallen i Hvide Sande blev der solgt flere end 6000 billetter. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I 2017 og 2018 har et ægtepar fra Kolding-egnen med succes stået bag en stor fødevarefestival i Hvide Sande, men i år vil byen selv styre slagets gang.

Hvide Sande: I de seneste par år har et ægtepar fra Kolding-egnen, Jimi Kristensen og Sisse Hansen, haft stor succes med at arrangere en to dage lang fødevarefestival i Hvide Sande i efteråret.

Ved debutudgaven i 2017 blev der solgt tæt ved 6000 billetter, og ved den seneste fødevarefestival i oktober 2018 rundede antallet af gæster 6000 i havnebyens store auktionshal.

Det fik Jimi Kristensen til at sætte et forsigtigt kryds i 2019-kalenderen:

- Vi forventer helt sikkert, at vi vender tilbage til Hvide Sande i weekenden i uge 41, lød det fra arrangøren i slutningen af oktober sidste år.

Men sådan bliver det ikke, for Holmsland Klit Turistforening har valgt selv at tage kokkehuen på:

- Der har været et ønske om, at det kom på lokale hænder igen, siger destinationsmanager i turistforeningen, Lei Iben Raunow Andersen om Hvide Sande Foodfestival, der bliver afholdt i den første weekend i efterårsferien; 12. og 13. oktober.

Festivalarrangør Jimi Kristensen har haft en tanke om at vende tilbage til Hvide Sande i efteråret 2019, men sådan bliver det ikke, for fremover vil byen selv stå for det smagfulde arrangement med fokus på fødevarer. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Flere lokale aktører

Budskabet er, at Hvide Sande Foodfestival 2019 'vil danne rammen om Danmarks mest autentiske fødevaremarked med lokale, regionale, nationale og internationale råvarer og produkter.'

Endvidere bliver det understreget, at der vil være fokus på smagsoplevelser, autentiske omgivelser og lokale udstillere:

- Det betyder ikke, at ikke-lokale udstillere ikke er velkomne - blot, at vi godt kunne tænke os flere lokale aktører til Hvide Sande Foodfestival, så vi rigtigt kan vise, hvad området har at byde på, siger Lei Iben Raunow Andersen.

Hun siger videre, at over halvdelen af stadepladserne allerede er booket.

Sidste år havde den vestjyske fødevarefestival omkring 60 udstillere under tag, mens der ude under åben himmel blev fristet med såkaldt street food i en række boder.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce