Hvide Sande

Havneby kan dufte en succes: Hvide Sande vil selv stå for fødevarefestival

Til sidste års fødevarefestival i auktionshallen i Hvide Sande blev der solgt flere end 6000 billetter. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I 2017 og 2018 har et ægtepar fra Kolding-egnen med succes stået bag en stor fødevarefestival i Hvide Sande, men i år vil byen selv styre slagets gang.

Hvide Sande: I de seneste par år har et ægtepar fra Kolding-egnen, Jimi Kristensen og Sisse Hansen, haft stor succes med at arrangere en to dage lang fødevarefestival i Hvide Sande i efteråret.

Ved debutudgaven i 2017 blev der solgt tæt ved 6000 billetter, og ved den seneste fødevarefestival i oktober 2018 rundede antallet af gæster 6000 i havnebyens store auktionshal.

Det fik Jimi Kristensen til at sætte et forsigtigt kryds i 2019-kalenderen:

- Vi forventer helt sikkert, at vi vender tilbage til Hvide Sande i weekenden i uge 41, lød det fra arrangøren i slutningen af oktober sidste år.

Men sådan bliver det ikke, for Holmsland Klit Turistforening har valgt selv at tage kokkehuen på:

- Der har været et ønske om, at det kom på lokale hænder igen, siger destinationsmanager i turistforeningen, Lei Iben Raunow Andersen om Hvide Sande Foodfestival, der bliver afholdt i den første weekend i efterårsferien; 12. og 13. oktober.

Festivalarrangør Jimi Kristensen har haft en tanke om at vende tilbage til Hvide Sande i efteråret 2019, men sådan bliver det ikke, for fremover vil byen selv stå for det smagfulde arrangement med fokus på fødevarer. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Flere lokale aktører

Budskabet er, at Hvide Sande Foodfestival 2019 'vil danne rammen om Danmarks mest autentiske fødevaremarked med lokale, regionale, nationale og internationale råvarer og produkter.'

Endvidere bliver det understreget, at der vil være fokus på smagsoplevelser, autentiske omgivelser og lokale udstillere:

- Det betyder ikke, at ikke-lokale udstillere ikke er velkomne - blot, at vi godt kunne tænke os flere lokale aktører til Hvide Sande Foodfestival, så vi rigtigt kan vise, hvad området har at byde på, siger Lei Iben Raunow Andersen.

Hun siger videre, at over halvdelen af stadepladserne allerede er booket.

Sidste år havde den vestjyske fødevarefestival omkring 60 udstillere under tag, mens der ude under åben himmel blev fristet med såkaldt street food i en række boder.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer