Annonce
Hvide Sande

Havneby får nyt torv: Flemmings gamle lægehus rives ned

Dette billede af praktiserende læge Flemming Gade blev taget i slutningen af februar 2019, da han og personalet flyttede ind i Hvide Sande Lægehus på Nørregade. Lægehusets tidligere domicil i Toldbodgade bliver nu revet ned. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Erhvervsfolk i Hvide Sande vil skabe et mini-torv ved Toldbodgade - dér, hvor byens praktiserende læge tidligere havde til huse.

Hvide Sande: Det var en drøm, der gik i opfyldelse for praktiserende læge Flemming Gade, da han og personalet i februar sidste år flyttede Hvide Sande Lægehus fra Toldbodgade 2 til et nyt domicil på Nørregade 64.

Måske det også er en drøm for nogle, at den lidt indeklemte ejendom i Toldbodgade nu bliver jævnet med jorden; til fordel for blandt andet et mini-torv.

Den sag tager tre, lokale erhvervsfolk - og ejere af matriklen - Jens Bøndergaard, Lars Timmer og Jan Abildgaard sig af:

- Bygningen er utidssvarende. Derfor har vi valgt at fjerne den for at give plads til et nyt byrum og flere centrale parkeringspladser i området, siger Jens Bøndergaard og tilføjer:

- Det skal samtidig gøre området mere attraktivt for både fastboende og gæster - og for handlende at etablere sig i.

Jens Bøndergaard forventer, at nedrivningsarbejdet er afsluttet inden vinterferien i uge 7.

Annonce

Plads til en vinbar

De tre erhvervsfolk ejer flere ejendomme i Toldbodgade, hvor det meste er udlejet. Dog bliver et enkelt lejemål ledigt i løbet af de kommende måneder:

- Der bliver en unik mulighed for at etablere en vinbar, en lille restaurant eller en butik i Dansk Kyst- & Naturturismes lokaler lige under restauranten Kommandobroen - og med udsigt til havnen, siger Jens Bøndergaard.

Han oplyser videre, at Dansk Kyst- & Naturturisme flytter ind i det gamle rådhus i Hvide Sande, hvor også kontoret for det nye turistsamarbejde, Destination Vesterhavet, får til huse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce