Annonce
Videbæk

Haveselskabet holdt generalforsamling på Westergårds Hotel

Billede af bestyrelsen. Stående fra venstre. Arne Astrup, Karl Åge Pedersen, Kirstine Skytte, Kurt Meldgård og Svend Erik Sørensen Siddende fra venstre Grete Bastiansen, Brita Uldum, Krista Meldgård og Birthe Poulsen. Else Marie Haugård var fraværende. Privatfoto
Det var en tilfreds formand, der aflagde beretning om det forgangne år, inden der var genvalg over hele linjen.

Videbæk: Westergårds Hotel dannede rammen om generalforsamlingen i Haveselskabet Videbæk og Omegn tirsdag 28. januar.

Her kunne formand Brita Uldum blandt andet fortælle, at selskabet klarer sig tilfredsstillende i betragtning af, at man lever i en moderne tid med dertil hørende udfordringer. Der har været en lille medlemstilbagegang, men det er en tendens, der både ses lokalt og på landsplan. Lokalt har haveselskabet 94 medlemmer, på landsplan knap 30.000.

Brita Uldum kunne også berette om mange gode arrangementer i kreds-regi i det forgangne år. For eksempel en tur til CPH Garden Show og flere samarbejder med Rækker Mølle Aaskov og Fjelstervang havekredse.

Annonce

Ingen kampvalg

Selvom Haveselskabet ikke er en økologisk forening, så viser undersøgelser, at færre medlemmer bruger gift i haven, og det er en positiv udvikling, sagde Brita Uldum, der sluttede af med at takke medlemmerne for god opbakning.

Derefter blev der aflagt regnskab ved Arne Astrup efterfulgt at valg til bestyrelsen. Det var hurtigt overstået, for alle var villige til genvalg, og der var ingen modkandidater.

Derpå holdt Irma Poulsen fra Ringkøbing billedforedrag fra hende og gemalens tur til Østrig. Irma Poulsen er ifølge pressemeddelelsen fra Haveselskabet en nørd inden for emnet alpine planter, og forsamlingen fik en levende beskrivelse af forskellige arter og om oplevelserne på Østrigsturen.

Der blev sluttet af med fælles kaffebord. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce