Annonce
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Margit og Henning Boutrup fra Spjald skulle lørdag den 21. november have været viet ved Boutrup Sø. Men det fik tusindvis af nedgravede mink sat en stopper for. Andetvalget blev Galgebakken i Vestre Plantage. Privatfoto
Margit og Henning Boutrup fik sig en uventet overraskelse, da de i lørdags skulle giftes i det fri.
Annonce

Spjald/Nr. Felding: På vielsesattesten står der Naturens Rige.

Henning Boutrup og hans kone Margit fra Spjald blev da også viet under åben himmel lørdag formiddag, men den glædelige begivenhed blev noget anderledes, end de havde regnet med.

Parret fra Spjald havde udset sig det - i deres øjne - bedste sted for vielsen - nemlig Boutrup Sø ved Nr. Felding. Hennings bedstefars fødehjem lå på den ene siden af søen, og Margit kommer fra den anden siden af søen.

De havde også fået borgmester Hans Østergaard (V) til at rykke vielsen ud.

Annonce

Gad vide om det lugter

Stedet var nøje udvalgt - længe inden Boutrup Sø blevet landskendt for at være nærmeste nabo til tusindvis af nedgravede mink.

- På forhånd var jeg lidt bekymret for, om det ville lugte derude, fortæller Henning Boutrup.

Borgmester Hans Østergaard havde også sine betænkeligheder.

- Jeg vidste jo godt, at det var i det område, man gravede mink ned. Men så godt kender jeg heller ikke området, og derfor regnede jeg ikke med, at brylluppet ville være i nærheden af minkgravene, fortæller Hans Østergaard.

Men det var det.


På forhånd var jeg lidt bekymret for, om det ville lugte derude.

Henning Boutrup, brudgom fra Spjald


Brudeparret, vidnerne og borgmesteren kunne derfor ikke få lov til at komme ind til søen - de blev sendt væk af Hjemmeværnet.

Borgmester Hans Østergaard kendte et godt alternativ som afløser til Boutrup Sø, hvor parret skulle have være viet. Privatfoto

Derfor måtte de i hast finde en alternativ vielsesadresse. Borgmesteren foreslog den nærliggende Vestre Plantage, som ligger tæt på Holstebro, men i Nr. Felding Sogn, som Margit kommer fra. Steder hedder Galgebakken.

- Ja, det er lidt morbidt. Men det var det jo også blevet ved Boutrup Sø, fortæller Henning Boutrup.

Annonce

Ikke hemmeligt længere

Parret fik sagt ja til hinanden. Bagefter tog de hjem med deres to vidner for at spise frokost efter en mindeværdig dag, som blev lidt anderledes, end de havde regnet med.

Brylluppet var faktisk lidt af en hemmelighed. Sønnerne fik besked dagen efter, men ellers var nyheden forbeholdt parret selv, borgmesteren og de to vidner.

- Nu kommer det så ud. Så der er nok nogen, der bliver overraskede. Det kan da godt være, vi kommer til at skylde en fest på et senere tidspunkt, griner Henning Boutrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce