Annonce
Ringkøbing

Hav corona-passet klar: 6. maj kan du igen nyde popcorn og film i Ringkøbing Bio

Bjarne From glæder sig, til der atter er masser af mennesker i Ringkøbing Bio. Foto: Jørgen Kirk
Biografens bestyrelse har besluttet at åbne igen efter flere måneders nedlukning; daglig leder Bjarne From glæder sig 'helt vildt' til at komme i gang igen, og han lover masser af gode filmoplevelser.

RINGKØBING: - Jeg glæder mig helt vildt!

Daglig leder af Ringkøbing Bio, Bjarne From, får travlt de kommende dage. Torsdag den 6. maj åbner biografen igen efter måneders corona-nedlukning.

- Jeg har gået hjemme siden starten af december sidste år, så det bliver skønt at komme i gang, siger han.

Annonce

Bestyrelsen for Ringkøbing Bio holdt møde onsdag aften, og på mødet blev det besluttet at følge planen for genåbningen af Danmark, der giver biograferne mulighed for at tage imod publikum fra og med den 6. maj.

- Vi kender endnu ikke de nærmere detaljer; vi regner dog med, at betingelserne bliver de samme for biograferne, som vi så før nedlukningen, siger Bjarne From.

Det vil blandt andet betyde, at der skal være en stols afstand mellem gæsterne i biografen; i Ringkøbing Bio betyder det, at der vil være 72 pladser i den store sal og 38 i den lille sal. Kommer man som gruppe - eventuelt familie - kan man sidde sammen uden afstand, men selvfølgelig med afstand til andre gæster.


Jeg har gået hjemme siden starten af december sidste år, så det bliver skønt at komme i gang igen.

Bjarne From, leder af Ringkøbing Bio


- Det er nemt nok at administrere for os; vort system er sat op til automatisk at springe en stol over, når folk bestiller billet, siger Bjarne From.

Corona-pas

Noget nyt er, at folk skal vise gyldigt corona-pas for at komme i biografen.

Corona-passet skal vise, om biografgæsten er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer - enten med en PCR-test eller en antigen-test. Børn under 15 år vil være undtaget.

- Den særlige corona-app er ikke klar endnu, men man kan se de samme oplysninger i app'en MinSundhed, og vi vil gerne bede vores gæster om at have deres mobiltelefon med oplysningerne klar, når de kommer - eller eventuelt printe det ud fra Sundhed.dk og tage printet med, siger Bjarne From.

- Når gæsterne kommer, vil de blive modtaget af en "corona-vagt", der skal tjekke folks corona-pas, og er oplysningerne ikke i orden, må vi desværre afvise folk. Men hvis man har dem klar, når man kommer, vil vi kunne undgå lange køer, tilføjer han.

En mere brugervenlig corona-app, der tager højde for fælles europæiske standarder, vil blive lanceret i slutningen af maj.

Annonce

Masser af film

Men hvad venter der så biografgæsterne, når de er blevet tjekket?

Masser af gode film, lover Bjarne From.

- Vi lægger ud med fire film. Vi viser den danske "Retfærdighedens ryttere" med Mads Mikkelsen i hovedrollen; børnefilmen "The Croods 2"; den danske film "Lille Sommerfugl"; og science fictionfilmen "Chaos Walking", fortæller han.

Senere i maj følger musikfilmen "High Notes" og den danske "Marco effekten", der er en ny afdeling Q-historie.

- Så er vi i gang, fastslår Bjarne From.

Men indtil da får han travlt med at forberede genåbningen.

- Vi skal have kontakt til alle vores frivillige, vi skal have bestilt varer og meget andet, så der bliver nok at se til. Men jeg er overbevist om, at det nok skal blive et godt år; der er masser af gode film på vej, og mon ikke folk trænger til at komme i biografen? Det er trods alt en helt anden oplevelse, end at sidde derhjemme og se filmen, lyder det optimistisk fra Bjarne From.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce