Annonce
Fodbold

Hattrick af Lem Boldklubs Martin Vang Andersen mod Rindum SU i serie 4

Martin Vang Andersen var skarp med tre scoringer, da Lem Boldklub på udebane slog Rindum SU med 5-1. Foto: John Thomsen
Der var stensikre sejre på udebane til Både Lem Boldklub og Ringkøbing IF 3 i serie 4. Tarm spillede 0-0 hjemme mod Agerbæk.

Serie 4 pulje 60

Rindum-Lem 1-5

0-1 efter seks minutter ved Martin Vang Andersen med let scoring spillet fri ved bagstolpen.

1-1 efter 42 minutter ved Alex Toelberg Kolby på skud, der blev rettet af i forsvaret.

1-2 efter 53 minutter ved Kristian Schlüter på en ripost efter forsøg fra Nicklas Dragsdal.

1-3 efter 79 minutter ved Malthe Larsen spillet fri af Simon Sandvad, efter Malthe Larsen havde brændt gode chancer.

1-4 efter 84 minutter ved Martin Vang Andersen hovedstød efter hjørnespark fra Anders Møller Schmidt.

1-5 efter 89 minutter ved Martin Vang Andersen på oplæg fra Jacob V. Andersen med en god bold i dybden.

- Vi var godt med i første halvleg, men i modvind efter pausen kunne vi ikke blive ved med at modstå presset. En skidt kamp, fortalte Rindums træner Claus Højhus.

- Efter en lige første halvleg fik vi udnyttet medvinden godt i anden halvleg, hvor vi var i fuld kontrol, sagde Lems træner Lars Schmidt.

Ølstrup 2-RIF 3 1-4

0-1 efter 17 minutter ved Tobias Bro Skuldbøl på lob efter oplæg fra Jeppe Frydenvang Madsen.

0-2 efter 28 minutter ved Tobias Bro Skuldbøl på oplæg fra Jeppe Frydenvang Madsen.

0-3 efter 70 minutter ved Jeppe Frydenvang Madsen på hovedstød efter oplæg fra Jens Pedersen.

0-4 efter 75 minutter ved Thomas Stokholm Andersen på straffespark begået mod Emil Drest.

1-4 efter 84 minutter ved Søren Dybdal i to forsøg efter en stikning fra Emil Vestergaard.

- Vi spillede bedre i anden halvleg end i første halvleg. Vi blev bedre til at holde fast i bolden, og det gav langt bedre spil. Men det var ikke nok mod en god modstander, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

- Der var intet at komme efter. Vi spillede fremragende. Alt kørte vores vej, så det var en sikker og fortjent sejr, fortalte RIFs holdleder Alen Mesic.

Serie 4 pulje 77

Tarm-Agerbæk 0-0

- En god og hård fight. Masser af intensitet. Vi havde en del ændringer, så i første halvleg var der for mange sjuskefejl og for lidt sammenhæng. I dag havde vi Dennis Doni Møller Sørensen på mål, og han var stærk med redning på tre helt åbne chancer.Vi ramte træværket, og 20 minutter før tid skulle André Behrle have scoret på en kæmpe chance. Vi styrede de sidste 20-25 minutter, hvor vi havde flest kræfter, men vi måtte altså nøjes med uafgjort, fortalte Peter Kirchhecker fra Tarm IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce