Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fartbegrænsning ved surfspot og golfklub: Beboere er generet af støv

Hastigheden bliver begrænset til 30 kilometer i timen på grusvejen til Kloster surfspot. Arkivfoto: Leif Møller
Teknik- og miljøudvalget har besluttet at gennemføre fartbegrænsninger ved Kloster surfspot og ved Dejbjerg Golf Klub.

KLOSTER/DEJBJERG: Fremover bliver turen til Kloster Surfspot og passagen forbi Dejbjerg Golf Klub langsommere end hidtil.

Teknik- og miljøudvalget besluttede tirsdag at sætte gang i hastighedsnedsættelser på grusvejsstrækningen Baggersvej fra Søndervig Landevej til surfspottet.

I mødedagsordenen fremgår det, at beboere langs Baggersvej er generet af støvgener fra grusvejen, ligesom en borger har klaget over huller i vejen.

Ved prøvekørsler har administrationen vurderet, at der skal indføres en fartbegrænsning på 30 kilometer i timen. Den indstilling valgte et flertal på fire mod tre i teknik- og miljøudvalget at følge, fortæller udvalgsformand John G. Christensen (S), som selv stemte imod.

- Jeg synes ikke, man skal lave hastighedsbegrænsninger på en grusvej. Det er simpelthen galt. Det handler måske mere om at dæmpe noget støv og reparere nogle huller frem for at sætte hastighedsbegrænsninger, mener John G. Christensen.

Ud over John G. Christensen (S) stemte Irene Lund Pedersen (S) og løsgænger Svend Boye Thomsen imod administrationens indstilling.

Annonce

Fartsænkning ved golfklub

Der var dog flere fartbegrænsninger på teknik- og miljøudvalgets dagsorden. Dejbjerg Golf Klub havde søgt om at få en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen på Letagervej, der går lige forbi golfklubbens arealer.

Golfklubben har arealer på begge sider af Letagervej, og det betyder, at golfspillere skal passere vejen. Selvom der ikke er registreret uheld på strækningen de seneste fem år, så er der dårlige oversigtsforhold for bilister, vurderer den kommunale administration.

Det samme gør sig gældende i kurven på strækningen. Derfor havde administrationen indstillet udvalget at sige ja til en hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen.

Udvalget godkendte fartbegrænsningen, der skal til endelig godkendelse hos politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce