Annonce
Sport

Hareide: Vi viser da irerne stor respekt

Åge Hareide på vej ind på Aviva Stadium, hvor han kan sørge for endnu en stor triumf for Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Åge Hareide tager en snak med Mick McCarthy om balladen, men "vi viser respekt for irerne ved ikke at kunne lide at spille mod dem".

FODBOLD: Den danske landstræner Åge Hareide har observeret under sin avislæsning ved morgenbordet, at irerne forsøger at få det til at se ud som om, at de danske spillere ikke har respekt for Irland.

- De udtalelser tager jeg med Mick McCarthy i enrum, men vore spillere har respekt for irerne. De spiller med stort hjerte, og det husker jeg også fra min tid som spiller i Manchester City og Norwich. De var der altid 100 procent. Vi kan ikke lide at spille mod Irland og det kalder jeg respekt, sagde Åge Hareide før aftentræningen på Aviva Stadium.

Åge Hareide har absolut ingen idé om at lade sit hold spille efter, at uafgjort er nok for Danmark til at gå videre.

- Vi spiller helt som normalt. Under VM i Rusland spillede vi mod Frankrig for at få uafgjort og det gjorde franskmændene også. Irland vi fremad på et tidspunkt, men vi vil presse og rent taktisk spille kampen, som vi altid gør, sagde nordmanden.

Christian Eriksen kaldte kampen for en af de største i sin karriere.

- Det er en meget, meget stor kamp. Det vil betyde meget at få lov til at spille en EM-slutrunde med kampe i vores eget land, og derfor skal vi ud og have et resultat mod Irland, sagde han.

- Det ville være stort at kunne give vore fans en eller to kampe i EM-slutrunden i eget land og en stor nat i Dublin i morgen efter kampen, tilføjede Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen forventer på ingen måde en gentagelse af 5-1-sejren i VM-playoff-kampen for to år siden på samme stadion.

- Det bliver helt anderledes denne gang. Dengang skiftede irerne i pausen og og gav os meget mere plads i anden halvleg. Opgøret vil blive mindre åbent. Irland vil forsøge at vinde, men der vil blive få chancer, selv om vi selvfølgelig vil prøve at skaffe os plads, sagde fynboen.

Landsholdet er skadesfrit. Der kan være tvivl, om Hareide vælger Andreas Christensen fremfor Mathias Zanka Jørgensen og Lasse Schöne i stedet for Pierre Emile Højbjerg.

Annonce
Christian Eriksen og Kasper Schmeichel og flere af de øvrige havde top-huerne på ved de to graders varme søndag aften i Dublin. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Vores bud på en dansk startopstilling mod Irland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce