Annonce
Sport

Hareide kritiserer græstæppet: Bolden hoppede og dansede

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Åge Hareide håber, at Parken får en bedre bane i lighed med den, som landsholdet har trænet på i Herning.

Landstræner Åge Hareide ærgrer sig over, at det danske fodboldlandshold blev mødt af en ujævn bane i Parken, da Danmark fredag aften kørte Gibraltar over med 6-0 i en EM-kvalifikationskamp.

Nordmanden påpeger, at det ikke er første gang, at en landskamp i Danmarks nationalarena er spillet på ujævnt underlag.

- Man kunne se, at bolden hoppede og dansede. Det er ikke godt, når man skal spille hjemme og forsøge at åbne Gibraltar. Banen gjorde, at man hele tiden skulle have et øje på bolden, når man skulle tæmme den, og det gjorde spillet langsommere.

- Vi kom jo fra træningen i Herning, som har lagt en helt ny og fantastisk hybridbane. Vi må have vilje til at få det i Parken også. November er klimatisk set dårlig for at få en god bane i Norden.

- Vi må se, om vi kan få en god hybridbane i Parken også. I Dublin skal vi for eksempel spille på en god bane. Vi har spillet på den i Dublin tre dage efter en rugbykamp, og der kunne man ikke se noget, siger Åge Hareide på et pressemøde efter kampen.

Overordnede set er han glad for, at hans spillere trods underlaget bevarede koncentrationen og til sidst vandt komfortabelt over Gibraltar.

- Vi talte om på spillermødet tidligere i dag, at jeg ikke ville have en 1-0-kamp mod Gibraltar. Vi skulle ud og lave mål, og det gjorde vi.

- Vi brændte også chancer, men vi blev ved. Vi fik mere plads, og der blev lavet flere fejl end mod de bedste hold, men bolden skal stadigvæk i mål, siger Åge Hareide.

Vante startere som Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard og Yussuf Poulsen startede på bænken. Det var for at sikre, at de ikke blev for overbelastede inden mandagens kamp i Irland.

- Det var vigtigt for os at få hvilet nogle spillere, så alle i truppen er friske og klar til kampen mod Irland på mandag, siger landstræneren.

Med uafgjort eller sejr i Irland kvalificerer Danmark sig til næste års EM-slutrunde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce