Debat

Har Venstres valg af folketingskandidat reelt betydning?

Læserbrev: Efter et ret så tyndt opløb i feltet af kandidater til at efterfølge Esben i Folketinget, har Venstre nu fem kandidater med forskellig baggrund, kompetencer og bopæl. Der bliver altså tale om et kampvalg!

Vælgerforeningen i Spjald har meldt ud de støtter Kenneth Mikkelsen fra Herning, imens vælgerforeningen i Ringkøbing støtter den lokale Lennart Qvist. Men der er altså også tre andre kandidater ...

Et tema i medierne har været, om kandidaterne sover indenfor kommunegrænsen. Det er af nogle slået hen som værende ligegyldigt. Men er netop dette ligegyldigt? Og har valget betydning?

Flere af kandidaterne har både relevant erhvervserfaring, gode uddannelser, en optimal alder til at yde deres ypperste for os, og med fornuftige holdninger samt erfaringer fra livets skole. Vi er endog så heldige, at flere også har erfaring fra det politiske liv. Så på godt jysk æ så ringe...

Men netop det at bo herude længst mod vest, i et område, mange betegner som Vandkants-Danmark - og at ville det helt bevidst - er vel et vigtigt parameter? Det er jo herude, busserne ikke kører så tit. Det er her, sygehuse er afløst af akutlæger og helikoptere. Det er her, en 2+1 vej måske ikke når ud. Det er her, kystnære møller planlægges ved fredede klitområder, trods dystre udsigter for turismen som kommunens største erhverv. Det er her, vore unge skal rejse fra for at opnå en kandidatgrad. Det er her, ministre og folketingsmedlemmer kan undlade at komme, fordi det er langt fra Borgen. Så det er også her, det betyder noget med nærhed til ham - eller hende - der skal repræsentere os i Folketinget.

Og det er bemærkelsesværdigt, når netop børnenes skole og uddannelsesvalg, køretid og afstand, partnerens jobmuligheder osv bruges som argumenter for at være eksilvalgt, uden et håndfast kandidatløfte om bosætning i Ringkøbing-Skjern Kommune, der jo lægger billet til folketingstaburetten.

Blandt de fem kandidater er der for mig særligt to, der skiller sig ud ved at "ville Vestjylland", og ikke mindst RKSK. Den del af Blæstjylland, vi kalder Naturens Rige.

Det er Lennart Qvist, der er født og opvokset på Sjælland, men efter en aktiv og international erhvervskarriere har indlevet sig i det vestjyske, hvor Lennart nu bor med sin familie. Han har slået rod i Ringkøbing med et stærkt netværk i området, og stærke relationer i Venstres landspolitiske liv som mangeårigt byrådsmedlem og medlem af hovedbestyrelsen.

Og så er det Birgitte Vinding, der er journalist, tidligere studievært på TV Syd og bor i Helsingør, men er opvokset på en gård mellem Ringkøbing og Skjern. Som den ældste pige i en børneflok, der mistede sin mor tidligt, har hun givetvis en ekstra gran af den vestjyske sejhed, samtidig med at hun har prøvet bylivet og haft mange år på Christiansborg med kommunikationsarbejde for de Konservative. Og så er hun kvinde, for de vælgere hvor dette kan have betydning. Med Birgittes erklærede hensigt om at overtage den fædrene gård ved Stauning er det åbenlyst, at hun har en særlig tilknytning til området, vil bo her indenfor overskuelig tid og brænder for Naturens Rige.

Med et stærkt Venstre i RKSK er det indlysende, at Esbens folketingstaburet er et godt afsæt for, at blive valgt. Venstres medlemmer har derfor en sjælden mulighed for - ganske direkte - at påvirke, hvem der skal i Folketinget. Jeg vil derfor opfordre dig til, at du gør dine overvejelser og din indflydelse gældende, når Venstres lokale MF-kandidat skal vælges. For valget HAR betydning. Så meld dig ind i V, mød op i Dejbjerg-Lund Hallen og stem d. 20/8! Meget gerne på en af mine to favoritter; Lennart Qvist eller Birgitte Vinding.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce