Annonce
Ringkøbing-Skjern

Har du snakket med din nabo i dag? Landsby vil styrke den gode kontakt med ny kampagne

Kampagnen skal få folk i Fjelstervang og omegn til at sætte det gode naboskab et gear op. Illustration fra flyeren
Sammen med Rimmerhus og Vorgod Østerby vil Fjelstervang have borgerne til at sætte fokus på nærhed og tryghed.

Fjelstervang: Kan du svare ja til spørgsmålet, ”har du snakket med din nabo i dag”?

Det vil en arbejdsgruppe i Fjelstervang nu gøre sit for, at flere borgere i området kan. Derfor er der sparket gang i en kampagne, der skal få beboerne i og omkring Fjelstervang til at komme hinanden ved – selvom man ikke må forsamles i store forsamlinger.

- Vi er opmærksomme på, hvad en lang coronanedlukning kan have af betydning for den almene trivsel. Vi vil bevare den gode ånd, som findes i Fjelstervang - og vi vil have, at nytilflyttere og borgere generelt føler sig godt tilpas, på trods af at der ikke er nogen af alle de arrangementer, som ellers vanligt sørgede for, at vi sås og følte sammenhold, skriver arbejdsgruppen om sit arbejde.

Derfor har borgere i området i løbet af weekenden fået en lille hilsen i postkassen, der opfordrer til, at man husker at snakke med hinanden og holde god kontakt.

Annonce

Også god reklame

Samtidig har gruppen lagt en video i Facebook-gruppen Fjelstervang – både for at minde folk om det gode naboskab i Fjelstervang og for at vise byen frem for potentielle tilflyttere. Det forklarer Henriette Smedegaard, der er med i arbejdsgruppen Nabohjælp, som står bag kampagnen.


Hvis jeg var potentiel tilflytter med små børn, ville jeg da tænke, holde da op, det ser godt ud i Fjelstervang.

Henriette Smedegaard


- Grundidéen med at få lavet videoerne var, at det skulle være interne kampagnevideoer, men jeg synes også, det er god reklame for byen. Hvis jeg var potentiel tilflytter med små børn, ville jeg da tænke, holde da op, det ser godt ud i Fjelstervang, siger Henriette Smedegaard.

I Fjelstervang har man i forvejen et rigtig godt sammenhold og naboskab, men alligevel opfordrer kampagnen til, at man får snakket mere med dem, man normalt ikke ses så meget med.

- I gruppen snakkede vi om at huske naboerne. Man har en tendens til at snakke med dem, man altid snakker med, men det er også vigtigt at sige velkommen i gaden til nye, der flytter til. Og man skal huske at få snakket med naboen. Det har stor betydning at snakke over hækken, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce