Annonce
Redaktøren anbefaler

Har du hørt ugens bedste lydfortællinger? Redaktør giver tip til pinsen

Redaktør Signe Vestergaard Bansø kommer her med ugens anbefalinger. Foto: Birgitte Heiberg


Annonce

Vejrudsigten melder om solskinsvejr i pinsen, og hvis du går i haven eller en tur ud i skoven, så vil jeg anbefale dig, at du tager Podcasten Danmarks gode, personlige fortællinger med dig.

Podcasten Danmark udkommer dagligt med en podcast, men hvis du ikke kan nå at høre dem alle, så vil jeg anbefale dig at høre dem her:

Louises mand døde af kræft: Jeg fører vores drøm videre

Foto: Carsten B. Grubach

Hvordan søren kommer man op at stå, når ens mand lige er død af kræft i en alder af 37 år, man er alenemor til to børn, og man har en kro, som det var meningen, at man skulle drive i partnerskab med sin nu afdøde mand? Det ved Louise Sandfeld, som er gæst i denne podcast, for det er netop det, hun har gjort. I Podcasten Danmark er vi berigede med mange gode, personlige fortællere, som kan berette om voldsomme ting fra virkelighedens verden, men Louise rørte mig alligevel usædvanligt meget. Derfor synes jeg, at du skal høre den her podcast.

Minister: Min homoseksualitet skaber forlegenhed, når jeg trykker hånd

Foto: Lone Simonsen

Ligestillingsminister Mogens Jensen fra Socialdemokratiet er homoseksuel, og han har af flere omgange prøvet at trykke hånd med ledere af lande, hvor homoseksualitet udløser dødsstraf. Alligevel har an aldrig oplevet at blive set skævt til. Nærmest tværtimod. Jeg synes, at du skal høre Mogens Jensen i denne podcast, hvor han er usædvanligt åbenhjertig og personlige. Hør hvorfor han føler sig bedre rustet til jobbet som ligestillingsminister, fordi han er homoseksuel. Podcasten finder du her.

Corona-Lone: Nu bliver jeg genkendt på gaden.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Under oronakrisen er virologer gået fra at være særdeles ukendte mennesker for den brede offentlighed til dagligt at udtale sig til pressen. De er dem, som vi alle læner os op ad, når det kommer til viden om corona. Det er også sket for Lone Simonsen, i daglig tale Corona-Lone. Så meget at hun nu bliver genkendt i køen i supermarkedet. Hør hvordan den 61-årige Lone Simonsen takler kendtheden, og hvordan hendes mission er at bygge et stærkt forskningsfelt op i Norden, så vi er langt bedre forberedt næste gang en pandemi kommer forbi. Hør hende her.

Third Ear: Ingenmandsland

Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix

Third Ear er en utrolig flot produceret podcast uden for JFM. Den tager blandt andet fat i virkelighedens kriminalsager. Podcasten har vundet flere priser, og i den serie, som jeg vil anbefale dig, kan du høre om en hjemløs irsk mand, som i en periode over 30 år har begået en lang række mord. Ingenmandsland er en podcastserie, og med sin vanlige, fascinerende fortællestil sørger Third Ear i denne serie for flere timers kvalitetsunderholdning til dig. Hør serien her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se Lalandia-byggeri fra oven:  Udformning af vestjysk badeland forbliver en hemmelighed lidt endnu

Annonce