Tarm

Har du en time i overskud? Talentspejderne søger nye mentorer

Talentspejdernes lokalbestyrelse søger flere, som gerne vil være med i mentorordningen. Fra venstre er det Peter Lambæk, Inge Bak, Mogens Krejbjerg Madsen, Janet Fredensborg og Else Thorup. Privatfoto

Talentspejdernes nye lokalforening er på udkig efter gode solide folk, som vil være rollemodeller for unge, som har det svært.

RINGKØBING-SKJERN: Kunne du tænke dig at hjælpe et ungt menneske på vej?

Hvis du svarer ja, så er der nogle, der spejder efter dig - i bogstaveliste forstand. Talentspejderne i Ringkøbing-Skjern er nemlig på udkig efter folk, der vil være mentorer for unge mennesker, og her efter nytår sætter de gang i en hvervekampagne for at finde folk. Talentspejderne stiftede en lokalafdeling tidligere i år, og fik nedsat en bestyrelse. Hidtil har det kun været en samarbejdsaftale med den landsdækkende organisation, men med stiftelsen af lokalforeningen er der nu basis for endnu mere lokal synlighed. Siden er der indgået samarbejdsaftaler med alle overbygningsskoler i kommunen, og nu mangler de blot nogle flere mentorer for at få sat endnu mere gang i arbejdet.

- Der er en stor interesse for det, men udfordringen er, at det kræver tid, og det er alle presset på, kan vi mærke, siger Else Thorup, formand for Talentspejderne i Ringkøbing-Skjern.

Konceptet bag mentorordningen er, at et ungt menneske får en voksen, der står uden for skoleverdenen til at inspirere sig til at finde vej i livet. Det er unge mennesker, der har haft forskellige problemer, som gør, at de har svært ved at navigere i deres liv. Eksempelvis kan det være et ungt menneske, der har været udsat for mobning under sin skolegang, som på den måde har mistet selvtilliden, og som derfor har svært ved at komme videre i en uddannelse, selvom de fagligt set kan opfylde kravene. De kan få tildelt et mentorforløb af et halvt års varighed, hvor de bliver støttet i at finde ud af, hvad de er gode til, så de har et bedre udgangspunkt.

Forinden kommer mentorerne på et kursus, hvor de lærer om opgaven.

- Det skal være nogle voksne, som de unge kan spejle sig i. Gode, solide folk, sagt på vestjysk, og vi hører fra mentorerne, at de får så meget igen, forklarer Else Thorup.

En overkommelig opgave

At man får meget igen, kan Mikael Johnsen fra Tarm bekræfte. Med en baggrund som landmand og nu produktionskoordinator på et jernstøberi, blev han spurgt og sagde ja til at påtage sig opgaven.

- Det har været en stor oplevelse for mig, men det skal gøres med respekt for det individ, man sidder overfor, siger Mikael Johnsen, der betegner det som en absolut overkommelig opgave.

- De allerfleste kan sætte sig ind i det på kort tid, siger Mikael Johnsen, som fortæller, at det materiale, man får udleveret, har mange lighedspunkter med det, som man ellers arbejder med. Dybest set er det de samme materialer, som man på en arbejdsplads bruger til at motivere medarbejderne, så de kommer til at yde deres allerbedste. Det handler om læringsstile og væremåde.

Målt i tid har en mentor en time ugentligt med det unge menneske, så det fylder ikke så meget.

- Selvfølgelig skal man forberede sig og tage den tid, det tager, fortæller Mikael Johnsen.

0/0
Tarm

Røde Kors nørklere med opgaver

Tarm

Stor tilstrømning til Åbent Hus på Karosserifabrik

Tarm

Lokale og gæstehold gav en flot opvisning

Tophistorier

112

Overså fodgænger i kryds

Tarm

Seniorer nød kaffebord

Tarm

125 tog til Ældre Sagens årsmøde

Navne For abonnenter

Forfatter Egon Clausen tog opgør med missionen derhjemme: - Far og jeg fandt hinanden til sidst

Tarm For abonnenter

Naboerne gik i krig med stegepander og grydelåg: Skræmte rågerne væk

Tarm

Udvalgsformand forventer, lokalt plejehjem retter op: Ekstraordinært, at vi har de udfordringer