Annonce
Ringkøbing

Har de brikker nok at flytte med?: Elever på efterskole opfinder nye spil

Alex Mason, der er daglig leder af efterskolen The International i Vedersø, ser frem til at følge elevernes kreativitet i denne uge. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Eleverne på den internationale efterskole i Vedersø arbejder i denne uge på at udvikle nye spil.

Vedersø: Det ville ikke være så dumt, hvis man kunne udvikle et brætspil, der kan måle sig med bestselleren Bezzerwizzer. Men er det muligt?

Det kommer der måske svar på i denne uge, hvor eleverne på efterskolen The International i Vedersø arbejder med idéer til nye spil.

- Det er en lærerig uge, hvor der virkelig er drøn på, og det er super spændende at følge med i, når vores elever er kreative, for de finder næsten altid på noget rigtig sjovt, siger den daglige leder på The International, Alex Mason, og tilføjer:

- Vi hjælper dem selvfølgelig i processen. For eksempel er hele tirsdagen dedikeret til marketing, hvor eleverne også får en masse info om, hvordan man bedst kan markedsføre et produkt.

Hele uge 25 er døbt Young Enterprise Week, og her skal de unge entreprenører igennem mange processer i kampen om at vinde prisen for bedste nye spil. Spillet skal opfindes, prototyper skabes, produktet skal markedsføres - og så skal der selvfølgelig testes en masse spil.

Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen

Karl Emil Trillingsgaard, elev, The International i Vedersø

Kreativt og originalt

En af de elever, glæder sig til ugens forløb, er Karl Emil Trillingsgaard:

- Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen.

Mens nogle elever kommer til at klippe og klistre deres brætspil sammen af farverigt karton, vil andre elever måske hellere bruge naturens ressourcer og opfinde et spil, der fylder hele græsplænen. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke slags spil eleverne kan opfinde.

Spillene bliver vurderet ud fra kriterier som kreativitet, originalitet og hvorvidt, spillet rent faktisk er til at spille - og selvfølgelig, om det er sjovt. Der ud over lægger dommerne også vægt på, hvordan de unge får opbygget virksomheden omkring spillet, virksomhedens værdier, samarbejdsevne og markedsføring:

- Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad vores elever finder på, og hvordan de får solgt deres idé. Jeg elsker selv brætspil, så jeg synes da, det kunne være enormt sjovt, hvis vores elever kunne opfinde det nye Bezzerwizzer, siger Sidse Thestesen, der er underviser og kommunikationsmedarbejder på The International.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce