Annonce
Ringkøbing

Har de brikker nok at flytte med?: Elever på efterskole opfinder nye spil

Alex Mason, der er daglig leder af efterskolen The International i Vedersø, ser frem til at følge elevernes kreativitet i denne uge. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Eleverne på den internationale efterskole i Vedersø arbejder i denne uge på at udvikle nye spil.

Vedersø: Det ville ikke være så dumt, hvis man kunne udvikle et brætspil, der kan måle sig med bestselleren Bezzerwizzer. Men er det muligt?

Det kommer der måske svar på i denne uge, hvor eleverne på efterskolen The International i Vedersø arbejder med idéer til nye spil.

- Det er en lærerig uge, hvor der virkelig er drøn på, og det er super spændende at følge med i, når vores elever er kreative, for de finder næsten altid på noget rigtig sjovt, siger den daglige leder på The International, Alex Mason, og tilføjer:

- Vi hjælper dem selvfølgelig i processen. For eksempel er hele tirsdagen dedikeret til marketing, hvor eleverne også får en masse info om, hvordan man bedst kan markedsføre et produkt.

Hele uge 25 er døbt Young Enterprise Week, og her skal de unge entreprenører igennem mange processer i kampen om at vinde prisen for bedste nye spil. Spillet skal opfindes, prototyper skabes, produktet skal markedsføres - og så skal der selvfølgelig testes en masse spil.

Annonce

Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen

Karl Emil Trillingsgaard, elev, The International i Vedersø

Kreativt og originalt

En af de elever, glæder sig til ugens forløb, er Karl Emil Trillingsgaard:

- Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen.

Mens nogle elever kommer til at klippe og klistre deres brætspil sammen af farverigt karton, vil andre elever måske hellere bruge naturens ressourcer og opfinde et spil, der fylder hele græsplænen. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke slags spil eleverne kan opfinde.

Spillene bliver vurderet ud fra kriterier som kreativitet, originalitet og hvorvidt, spillet rent faktisk er til at spille - og selvfølgelig, om det er sjovt. Der ud over lægger dommerne også vægt på, hvordan de unge får opbygget virksomheden omkring spillet, virksomhedens værdier, samarbejdsevne og markedsføring:

- Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad vores elever finder på, og hvordan de får solgt deres idé. Jeg elsker selv brætspil, så jeg synes da, det kunne være enormt sjovt, hvis vores elever kunne opfinde det nye Bezzerwizzer, siger Sidse Thestesen, der er underviser og kommunikationsmedarbejder på The International.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce