Annonce
Ringkøbing

Har de brikker nok at flytte med?: Elever på efterskole opfinder nye spil

Alex Mason, der er daglig leder af efterskolen The International i Vedersø, ser frem til at følge elevernes kreativitet i denne uge. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Eleverne på den internationale efterskole i Vedersø arbejder i denne uge på at udvikle nye spil.
Annonce

Vedersø: Det ville ikke være så dumt, hvis man kunne udvikle et brætspil, der kan måle sig med bestselleren Bezzerwizzer. Men er det muligt?

Det kommer der måske svar på i denne uge, hvor eleverne på efterskolen The International i Vedersø arbejder med idéer til nye spil.

- Det er en lærerig uge, hvor der virkelig er drøn på, og det er super spændende at følge med i, når vores elever er kreative, for de finder næsten altid på noget rigtig sjovt, siger den daglige leder på The International, Alex Mason, og tilføjer:

- Vi hjælper dem selvfølgelig i processen. For eksempel er hele tirsdagen dedikeret til marketing, hvor eleverne også får en masse info om, hvordan man bedst kan markedsføre et produkt.

Hele uge 25 er døbt Young Enterprise Week, og her skal de unge entreprenører igennem mange processer i kampen om at vinde prisen for bedste nye spil. Spillet skal opfindes, prototyper skabes, produktet skal markedsføres - og så skal der selvfølgelig testes en masse spil.

Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen

Karl Emil Trillingsgaard, elev, The International i Vedersø

Annonce

Kreativt og originalt

En af de elever, glæder sig til ugens forløb, er Karl Emil Trillingsgaard:

- Det bliver ret sjovt, tror jeg. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvilket spil vi skal lave. Så jeg håber, at én af os får en god idé her i starten af ugen.

Mens nogle elever kommer til at klippe og klistre deres brætspil sammen af farverigt karton, vil andre elever måske hellere bruge naturens ressourcer og opfinde et spil, der fylder hele græsplænen. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke slags spil eleverne kan opfinde.

Spillene bliver vurderet ud fra kriterier som kreativitet, originalitet og hvorvidt, spillet rent faktisk er til at spille - og selvfølgelig, om det er sjovt. Der ud over lægger dommerne også vægt på, hvordan de unge får opbygget virksomheden omkring spillet, virksomhedens værdier, samarbejdsevne og markedsføring:

- Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad vores elever finder på, og hvordan de får solgt deres idé. Jeg elsker selv brætspil, så jeg synes da, det kunne være enormt sjovt, hvis vores elever kunne opfinde det nye Bezzerwizzer, siger Sidse Thestesen, der er underviser og kommunikationsmedarbejder på The International.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce