x
Annonce
Videbæk

Handl på FaceTime: Forretning tilbyder digital shoppetur med ekspedient

Niels Ove Henriksen går langt i disse dage for at eksperere sine kunder. Her har han fundet termojakker frem efter forespørgsel fra en kunde. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Der er hverken travlhed eller trængsel hos Sporten og Din Tøjmand i Videbæk, derfor har indehaver Niels Ove Henriksen besluttet at ekspedere kunder over videoopkald.

VIDEBÆK: Niels Ove Henriksen, indehaver af Sporten og Din Tøjmand på Bredgade i Videbæk, står foroverbøjet og tager billeder af en rosa og sort termojakke, der ligger på trægulvet mellem tøjstativerne i butikken.

Han betragter billederne på sin mobiltelefon, mens han hiver endnu en frem.

- Hallo. Er jeg kommet til at ringe dig op, spørger han overrasket, da han opdager, at der er en i den anden ende af røret på den ene mobiltelefon.

Samtidig taster han videre på den anden, inden han udbryder:

- Jeg bliver jo den helt store IT-nørd.

Annonce
Vi forsøger at få de penge i kassen, vi kan, for omsætningen har pil nedad.

Niels Ove Henriksen

Penge i kassen

En kunde har netop ringet og spurgt til udvalget af termotøj, så Niels Ove Henriksen har fundet tøjet frem, lagt det på gulvet, affotograferet og sendt det i en besked til kunden.

En lidt anderledes kundebetjening, end butiksejeren er vant til, men det er et forsøg på at tilpasse sig en tid, der på mange måder er anderledes og usædvanlig.

Derfor er butikken begyndt at tilbyde kunder en digital shoppetur i den fysiske butik på Bredgade i Videbæk. Rundvisningen og gennemgangen af butikkens udvalg foregår over et videoopkald på mobiltelefonen og med efterfølgende levering.

- Vi forsøger at få de penge i kassen, vi kan, for omsætningen har pil nedad. I går var jeg for eksempel ude at levere en gave fra nogle forældre til en mand, der havde fødselsdag, fortæller Niels-Ove Henriksen om baggrunden for, at han nu tilbyder shopping via appen Facetime.

- Vi har haft kontakt med en tre-fire stykker over mobilen, men nu ser vi, hvad der sker. Det var lidt i henhold til, at Mette Frederiksen synes, at man skulle handle på webshop i stedet for de fysiske butikker. Men webshop har vi ikke så meget af, siger Niels Ove Henriksen.

Niels Ove Henriksen havde netop fyldt butikken op med forårstøj, da coronaudbruddet for alvor fik fat i Danmark. Han står derfor med en stuvende fuld butik og få kunder. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce